Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Το τελευταίο δραματικό λεπτό της αναμέτρησης (vid)

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Το τελευταίο δραματικό λεπτό της αναμέτρησης (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 18:04 - 04.05.2023

Θυμηθείτε όσα συνέβησαν στο παρκέ της Ulker Sports Arena, στον τρίτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρ για τα playoffs της Euroleague.

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε χάρισαν στην ευρωπαϊκή μπασκετική κοινότητα ένα παιχνίδι από αυτά που δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Αυτή είναι η «νικητήρια» -λάθος- φυσούνα που μπήκε ο Κώστας Σλούκας μετά το ασύλληπτο τρίποντο (vid)
EUROLEAGUE

17:34 - 04.05.2023

Αυτή είναι η «νικητήρια» -λάθος- φυσούνα που μπήκε ο Κώστας Σλούκας μετά το ασύλληπτο τρίποντο (vid)

Το Sportal κάνει ένα μίνι... οδοιπορικό στην λάθος (αλλά... νικητήρια) φυσούνα που μπήκε ο Κώστας Σλούκας μετά το ασύλληπτο νικητήριο τρίποντό του στο Game 3 με την Φενέρ.

Οι δύο ομάδες στο game 3 της σειράς τους για τα playoffs της Euroleague έδωσαν στον αγώνα όλα εκείνα τα στοιχεία που μετατρέπουν ένα αθλητικό γεγονός σε θρίλερ.

Συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, μονομαχίες από αυτές που «πέφτουν κορμιά», μεγάλα σουτ από τους παίκτες και φοβερές στιγμές συγκίνησης. Με το σκορ στο 69-66 για τους γηπεδούχους ο αγώνας πήρε φωτιά. Το χρονόμετρο έδειχνε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό. Ο Ουόκαπ κατέβασε τη μπάλα, την έδωσε στον Σλούκα και αυτός βρήκε τον Βεζένκοφ.

Ο κατά πολλούς MVP της φετινής Euroleague, δίχως να το σκεφτεί «όπλισε» και σούταρε για το 69-69.

Με 48'' να απομένουν πλέον, ο αγώνας πήγε σε δύο κατοχές, μια για κάθε ομάδα. Ο Γκούντουριτς κατεβάζει τη μπάλα, ο Ντόρσεϊ παίρνει πάνω του την επίθεση και αστοχεί. Ο Ουόκαπ «χαρίζει» όμως τη μπάλα στη Φενέρ. Ο Γκούντουριτς ευστοχεί μπροστά στον Παπανικολάου και το χρονόμετρο δείχνει πλέον 3.09''.

Η ώρα του θρύλου

Το ταμπλό δείχνει 71-69. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καλέσει τάιμ άουτ και η επαναφορά γίνεται από το μισό γήπεδο. Ο Ουόκαπ πάει στην επαναφορά. Ο Σλούκας γίνεται αποδέκτης της μπάλας, ο Βεζένκοφ του δίνει ένα απλό αλλά συνάμα φοβερό σκριν, ο Έλληνας γκαρντ με τρίπλα πίσω από την πλάτη ξεφεύγει από τον Πιερ και σηκώνεται στο πρόσωπο του Χέιζ - Ντέιβις. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Η μπάλα καταλήγει στο καλάθι, ο Σλούκας τρέχει στα αποδυτήρια και μαζί του όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού. Το 2-1 ήταν γεγονός... Ο Ολυμπιακός είχε μόλις επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και είχε χαρίσει μια ακόμα αξέχαστη στιγμή στους φίλους του.

θυμηθείτε το τελευταίο λεπτό του αγώνα, στο βίντεο της Euroleague: