Παπαπέτρου: «Οικογένειες χάνουν τα παιδιά τους κι εμείς προσπαθούμε να παίξουμε μπάσκετ...» (vid)

Παπαπέτρου: «Οικογένειες χάνουν τα παιδιά τους κι εμείς προσπαθούμε να παίξουμε μπάσκετ...» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:24 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 05.05.2023

Επηρεασμένος από τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες στο Βελιγράδι, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για το πώς βιώνει ο ίδιος και η Παρτίζαν τη θλιβερή κατάσταση στη Σερβία και προσπάθησε να αναφερθεί και στο μπάσκετ και το πώς έγινε το 2-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε δεύτερη νίκη μέσα στη Σερβία, έκανε το 2-2 στη σειρά απέναντι στην Παρτιζάν κι επιστρέφει σπίτι της όπου θα δώσουν τον τελευταίο ματς. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς η οποία κράταγε την πρόκριση στην χέρια της ύστερα απ' τις δύο νίκες μέσα στη Μαδρίτη, τώρα φαίνεται να βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο.

Εμφανώς επηρεασμένος απ' το τραγικό δυστύχημα που έγινε σε σχολείο της Σερβίας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε για το θλιβερό αυτό γεγονός και προσπάθησε να σταθεί και στην τροπή που έχει πάρει η σειρά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. 

-Είχατε προβάδισμα 2-0 πριν έρθετε στο Βελιγράδι και τώρα η σειρά είναι στο 2-2. Τι άλλαξε και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα;

-Κέρδισαν δύο παιχνίδια και τώρα είμαστε στο 2-2. Κερδίσαμε εμείς δύο παιχνίδια στην αρχή, αλλά τώρα νίκησαν αυτοί και η σειρά είναι στο 2-2. Προφανώς, είμαστε δυσαρεστημένοι, αν με ρωτάς αυτό. Πρώτα από όλα, πέρα από το μπάσκετ, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους ανθρώπους των θυμάτων. Αυτό που έχει συμβεί είναι τρομακτικό. Ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός. Εμείς ερχόμαστε να παίξουμε μπάσκετ και άνθρωποι χάνουν τα παιδιά τους και τα μέλη των οικογενειών τους…

Προφανώς, οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στη «Stark Arena» για να μας υποστηρίξουν σε αυτά τα δύο παιχνίδια (σ.σ. με τη Ρεάλ) και πραγματικά τους εκτιμούμε.

 Για το ματς, όπως είπες, είναι πλέον στο 2-2 και δεν έχει τελειώσει. Είμαστε λυπημένοι, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, αρχίσαμε τη σεζόν με την Παρτίζαν να μην παίζει πολλά χρόνια στην Euroleague και τώρα είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από το Final Four. 

Δεν μπορούμε να είμαστε απρόσεκτοι. Θα ήταν πολύ ωραίο να ήμασταν στο 3-0 ή στο 3-1, αλλά η κατάσταση πλέον είναι έτσι. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Τώρα θα είμαστε πλήρεις. Ο Κέβιν θα είναι μαζί μας και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για μας και θα πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα, να δώσουμε το 100%. Το έχουμε ξανακάνει και πραγματικά πιστεύω ότι αν μία ομάδα αξίζει να είναι στο Final Four, τότε αυτή είμαστε εμείς».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ιωάννη Παπαπέτρου:

-Πώς μπορείτε να σταματήσετε τον Ταβάρες; Ήταν τόσο κυρίαρχος...

-Πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι σπουδαίος παίκτης και για κάποιο λόγο παίζει σε αυτό το επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθαν εδώ να παλέψουν και τους αξίζουν τα πάντα, όπως το κάναμε κι εμείς. Και τα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν κλειστά και θα μπορούσαν να έρθουν στην άλλη μεριά. Μία-δύο φάσεις καθόρισαν τον νικητή. Όπως είπα, πρέπει να προσαρμοστούμε, να παίξουμε καλύτερα και πιο έξυπνα. Πάνω από όλα, πρέπει να τα δώσουμε όλα γιατί αυτοί οι οπαδοί, αυτή η ομάδα το αξίζουν. Όλοι εδώ δουλεύουμε κάθε μέρα και τα δίνουμε όλα και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι.

-Πριν από το ματς υπήρχε ένα λεπτό χειροκροτημάτων και διαμορφώθηκε μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα. Πώς μπορείτε εσείς οι αθλητές να τα αφήσετε όλα εκτός και να συγκεντρωθείτε στο μπάσκετ σε τέτοιου είδους στιγμές;

-Είναι πολύ δύσκολο. Όταν μάθαμε τα νέα, ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Ξυπνάς το πρωί, έρχεσαι στην προπόνηση, πας σπίτι και προσπαθείς να συγκεντρωθείς στο μπάσκετ, αλλά ό,τι συνέβη… Προσωπικά, δεν έχω παιδιά, αλλά είναι τρομακτικό να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Είχαμε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα ειλικρινά και ό,τι έκαναν οι οπαδοί μας… Εύχομαι να αλλάξει κάτι και ελπίζω οι άνθρωποι να κάνουμε περισσότερα πράγματα μέσω της αγάπης, παρά με τη βία.