Κανονικά στο BCL της νέας σεζόν η ΑΕΚ
i

© Intime

Κανονικά στο BCL της νέας σεζόν η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 14:43 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 18.06.2023

Η ΑΕΚ θα λάβει μέρος κανονικά και όπως προβλεπόταν στο Basketball Champions League, μία διοργάνωση της FIBA που... παραδοσιακά η Ένωση πρωταγωνιστεί. Eπίσης, τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί από το CAS η προσφυγή την οποία είχε υποβάλλει η ΑΕΚ για την ποινή τιμωρίας της έδρας για όλη τη σεζόν 2023-24.

Η θέση της ΑΕΚ παραμένει στο Basketball Champions League και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί και πάλι στη διοργάνωση της FIBA, που ξεκίνησε το 2016 και στην οποία παραδοσιακά η Ένωση πρωταγωνιστεί. 

Έχει κατακτήσει ήδη μία φορά το τρόπαιο, το 2018, δύο χρόνια αργότερα έχασε στον τελικό από τη Μπούργκος, ενώ φέτος βρέθηκε ένα βήμα πριν την παρουσία της στο Final Four -αλλά αποκλείστηκε από την Χάποελ Ιερουσαλήμ, έπειτα από μία επεισοδιακή σειρά αγώνων. Τη νέα περίοδο λοιπόν, με τον κόουτς Χοάν Πλάθα στο τιμόνι θα κάνει μία ακόμα προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει στον θεσμό. 

Στην πραγματικότητα δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησής των «κιτρινόμαυρων» από τη διοργάνωση, κυρίως γιατί οι δεσμοί του συλλόγου με την FIBA είναι εξαιρετικοί και η ΑΕΚ συνέβαλε στην ανάπτυξη της διοργάνωσης του BCL, στην οποία τη νέα σεζόν θα υπάρχουν τέσσερις ελληνικές ομάδες στη φάση των ομίλων. Πέραν από την ΑΕΚ θα λάβουν μέρος ο Προμηθέας, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ

Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες θα εξεταστεί η προσφυγή της ΑΕΚ στο CAS για την βαριά τιμωρία που έχει δεχθεί για τα  επεισόδια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κατά τη διάρκεια της σειράς των Play Offs κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Μάλιστα, αναμένεται οριστική απόφαση μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με τις πιθανότητες μείωσης της ποινής να είναι αρκετές. Αν τελικά συμβεί αυτό τότε η ομάδα αναμένεται να έχει κόσμο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της νέας σεζόν.