Το μοναδικό κίνητρο και η υποχρέωση της AEK Betsson πριν κοιτάξει την επόμενη μέρα

AEK

i

©Intime

Το μοναδικό κίνητρο και η υποχρέωση της AEK Betsson πριν κοιτάξει την επόμενη μέρα

Χρήστος Τσάλτας 09:10 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 02.04.2024

Το πρώτο βήμα στα playouts της Stoiximan Basket League έγινε για την ΑΕΚ Betsson, που κατάφερε να επικρατήσει του Αμαρουσίου, την ώρα που στον ορίζοντα υπάρχει μια και μόνο πρόκληση.

Η σεζόν, επί της ουσίας, δεν έχει ολοκληρωθεί για την ΑΕΚ Betsson, που έχει στον ορίζοντα 4 τουλάχιστον παιχνίδια ακόμα. Οι κιτρινόμαυροι θα περάσουν από την -μάλλον άχαρη- διαδικασία των playouts, που έχει ως έπαθλο την 7η θέση της κατάταξης.

Είναι προφανές πως η Ένωση έχει κάνει ένα βήμα πίσω όχι μόνο σε σχέση με την περσινή, αλλά και σε σχέση με την προπέρσινη σεζόν, όπου μετρούσε δύο διαδοχικές έκτες θέσης στην τελική κατάταξη. Τώρα για να καταφέρει να φτάσει ψηλότερα από την εξάδα θα πρέπει να κλείσει θέση στα playoffs και ταυτόχρονα να περάσει το εμπόδιο ενός εκ των Παναθηναϊκού AKTOR ή Ολυμπιακού.

Κάτι που από πολλές απόψεις μοιάζει ανέφικτο.

Για να φτάσει ως εκεί όμως η ομάδα του Ηλία Ζούρου θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία των playouts και να αφήσει πίσω τα σκαμπανεβάσματα, τις ατυχίες και τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου. Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος ήταν καταστροφικοί μήνες για την ΑΕΚ Betsson που έχασε τα πάντα σε μια σεζόν υψηλών συμβολισμών και απαιτήσεων.

Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ένας στόχος, πριν η ομάδα μπει σε διαδικασία να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να τελειώσει τη σεζόν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Να κλείσει την διαδικασία των playputs με 5/5 νίκες και παράλληλα να κάνει τη δική της προσπάθεια στην post season.

Διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, παρόλο που οι προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας ήταν προβληματικές, λόγω απουσιών. Το θέμα όμως είναι πως η Ένωση έβαλε μόνη της τον εαυτό της σε αυτή τη διαδικασία και είναι η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις. Η νίκη κόντρα στο Μαρούσι ήταν απλώς ένα βήμα, ώστε να έρθει η πρώτη εντός έδρας επικράτηση για το 2024 στο κλειστό των Λιοσίων. Αυτό που έχει νόημα είναι να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια.