Ο Φλιώνης «έσφιξε» τα δόντια και έπαιξε με τράβηγμα στη μέση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ

Δημήτρης Φλιώνης

Ο Φλιώνης «έσφιξε» τα δόντια και έπαιξε με τράβηγμα στη μέση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ

Χρήστος Τσάλτας 13:56 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 18.10.2023

Η ΑΕΚ πήρε την πρώτη νίκη της στο BCL, αλλά και στη σεζόν γενικότερα, απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, με τον Δημήτρη Φλιώνη να κάνει μεγάλη προσπάθεια και να... σφίγγει τα δόντια για να βοηθήσει την ομάδα του.

Το παιχνίδι απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ ήταν πολύ σημαντικό για την πορεία της ΑΕΚ στο BCL, αλλά και για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας, γενικότερα. Μετά τις ήττες από Λαύριο και Ολυμπιακό η Ένωση αναζητούσε την πρώτη νίκη της στη σεζόν, που θα έδινε ώθηση για τη συνέχεια.

Αυτή ήρθε σε ένα παιχνίδι... πραγματικό θρίλερ που κράτησε για 40 λεπτά. Η Ένωση έδειξε χαρακτήρα την κρίσιμη ώρα και έβγαλε μεγάλα σουτ με Χολ, Ραντλ και Κουζμίνσκας, βρίσκοντας λύσεις σε σημεία που είχε ανάγκη για να φτάσει στη νίκη.

Το τελικό 84-79 ήρθε με πολύ κόπο και προσπάθεια. Όσοι πάτησαν παρκέ έδωσαν το κάτι παραπάνω για να έρθει η νίκη, με τον Δημήτρη Φλιώνη να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο Έλληνας πλέι μέικερ φέτος είναι αρχηγός της ΑΕΚ, άρα η ευθύνη του απέναντι στους συμπαίκτες του είναι πιο μεγάλη. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.

Στο παιχνίδι με την Λούντβιγκσμπουργκ χρειάστηκε να καταβάλει ακόμα πιο μεγάλη προσπάθεια και για έναν ακόμα λόγο. Διότι έπαιξε με τράβηγμα στη μέση. Για την ακρίβεια ένιωσε πόνο στη διάρκεια της πρώτης περιόδου, όμως έκανε μεγάλη προσπάθεια και... έσφιξε τα δόντια για να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Χαρακτηριστικό της υπερπροσπάθειας που έκανε, το γεγονός πως 4 λεπτά πριν από το τέλος και με το σκορ στο 68-73 υπερ των Γερμανών ζήτησε ο ίδιος αλλαγή, διότι δεν άντεχε τον πόνο, για να επιστρέψει στο παρκέ μετά από 3 λεπτά και με το σκορ στο 79-79.

Ο ίδιος μάλιστα με το πέρας του αγώνα ήταν «τρελαμένος» που δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του, λόγω των ενοχλήσεων στη μέση. Ενοχλήσεις τις οποίες αντιμετώπισε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, όμως σε εκείνη την περίπτωση ήταν πιο διαχειρίσιμοι και ο ίδιος μπορούσε να αγωνιστεί κανονικά.

Όσο για το τράβηγμα στη μέση, αυτό τον ταλιαπώρησε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας πρώτη φορά, ενώ χρειάστηκε να μείνει κάποιες μέρες εκτός προπονήσεων στο διάστημα εκείνο. Τώρα ένιωσε πάλι ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο, με μια σημαντική αιτία να είναι η ένταση που έβαλε στο παιχνίδι του για να βοηθήσει την ΑΕΚ και στις δύο πλευρές του παρκέ.