Η ΑΕΚ κρατάει τον Πιλάβιο και του δίνει συμβόλαιο

Άλφης Πιλάβιος

i

© Intime

Η ΑΕΚ κρατάει τον Πιλάβιο και του δίνει συμβόλαιο

Χρήστος Τσάλτας 22:00 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 05.09.2023

Ο Άλφης Πιλάβιος ξεκίνησε με την προοπτική απλώς να βοηθήσει την ΑΕΚ στην προετοιμασία, αλλά ο κόουτς Πλάθα κρίνει πως ο 24χρονος μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και η Ένωση είναι έτοιμη να του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας.

Η αρχική πρόθεση της ΑΕΚ ήταν ο Άλφης Πιλάβιος να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ειδικά στο ξεκίνημά αυτής, από τη στιγμή που ήταν δεδομένο ότι θα απουσίαζαν κάποιοι παίκτες λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές του ομάδας. Δηλαδή, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, αλλά και ο Μάνος Χατζηδάκης

Παρόλα αυτά, ο κόουτς Ζοάν Πλάθα, εκτίμησε ιδιαιτέρως τις ικανότητες του 24χρονου παίκτη, ο οποίος την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στο Λαύριο. Πρόκειται για τον γιο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου και ένα παιδί που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Παναθηναϊκό, αλλά το 2017 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο Κολέγιο, Όλντ Ντομίνιον κι όταν επέστρεψε στην Ελλάδα (2021) το έκανε για το λογαριασμό του Λαυρίου. 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας λοιπόν, ο Πλάθα θεώρησε πως ο νεαρός φόργουορντ μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όχι μόνο τώρα, αλλά και στο... βάθος της σεζόν. Στο πρώτο φιλικό μάλιστα, κόντρα στο Περιστέρι, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε χρόνο και σημαντικό ρόλο στον Πιλάβιο και η εικόνα όπως και οι προθέσεις του προπονητή μεταφέρθηκαν στη διοίκηση. Πλέον το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή συμβολαίων, κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα, καθώς ήδη τα έγγραφα εστάλησαν στον παίκτη και στον εκπρόσωπό του. 

Στο μεταξύ, η προετοιμασία συνεχίζεται για την Ένωση και πέραν του Πιλάβιου οι Δημήτρης Φλιώνης, Λάνγκστον Χολ, Ζώης Καράμπελας, Τσέισον Ραντλ, Μπεν ΜάκΛεμορ, Όμηρος Νετζήπογλου, Τζόρνταν Μακρέι, Τζάστιν Τίλμαν, Γιάννης Κουζέλογλου, Εμφιόντου Καμπενγκέλε, Μανώλης Ματαλιωτάκης και Μάριος Δόξας, ενώ ο Μάνος Χατζηδάκης που γύρισε τραυματίας από τη Μανίλα θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι να επιστρέψει στο παρκέ.