Πανέτοιμη και αποφασισμένη για νίκη η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της στο BCL

ΑΕΚ

Πανέτοιμη και αποφασισμένη για νίκη η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της στο BCL

Χρήστος Τσάλτας 21:17 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 16.10.2023

Η ΑΕΚ κινείται σε ρυθμούς BCL, με τον Ζοάν Πλάθα και τους παίκτες του να πατάνε παρκέ στο κλειστό των Λιοσίων, εστιάζοντας στην αναμέτρηση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ (17/10, 19:30).

Η ώρα για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ΑΕΚ πλησιάζει. Η Ένωση αντιμετωπίζει την Λούντβιγκσμπουργκ, στο κλειστό των Λιοσίων και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση, σε έναν αγώνα που έχει χαρακτηριστεί must win απ' όλους στα ενδότερα της ομάδας.

Η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε να μπουν με το... καλημέρα οι βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς σε περίπτωση ήττας οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα θα αναγκαστούν να «κυνηγάνε» από νωρίς υπερβάσεις. Κάτι που γνωρίζουν καλά και δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε τέτοιες περιπέτειες.

Απέναντι στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλή εικόνα και για 38 λεπτά και... κάτι ήταν μέσα στο παιχνίδι, διεκδικώντας τη νίκη στα ίσα. Ωστόσο στο τέλος «λύγισε» στις λεπτομέρειες, αφήνοντς όμως την εμφάνισή της ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στο παρκέ των Λιοσίων την Δευτέρα, ενόψει του αγώνα του BCL για μια προπόνηση σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, κάνοντας recovery από την απαιτητική αναμέτρηση της Κυριακής. Οι παίκτες της Ένωσης είδαν βίντεο με όσα πρέπει να προσέξουν από την γερμανική ομάδα, που βασίζει το παιχνίδι της στην ενέργεια, την ταχύτητα και το γρήγορο τέμπο.

Όσον αφορά τους απόντες, ο Ζώης Καράμπελας ανέβασε στροφές. Ο Έλληνας γκαρντ απουσίασε από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, λόγω ενοχλήσεων στον ώμο, ωστόσο έβγαλε το πρόγραμμα της Δευτέρας χωρίς προβλήματα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πλάθα για την αναμέτρηση της Τρίτης. Συν τοις άλλοις, ο Ισπανός θα έχει στη διάθεσή του και τον Τσέισον Ραντλ, ο οποίος ήταν ο ξένος που «κόπηκε» από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην ΑΕΚ περιμένουν δυναμική παρουσία από τον κόσμο, με τον Ζοάν Πλάθα να καλεί τους φίλους της ομάδας να εξαντλήσουν τις διαθέσιμες κάρτες διαρκείας για να πάρουν θέση στο κλειστό. «Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας. Θέλουμε να εξαντλήσουν οι οπαδοί μας τα Εισιτήρια Διαρκείας για τις διαθέσιμες θέσεις και να είναι στο πλευρό μας σ΄ αυτή την απαιτητική αναμέτρηση. Αισθανόμαστε, ότι είμαστε πιο δυνατοί με τον κόσμο στο πλευρό μας», είπε χαρακτηριστικά.