ΑΕΚ πιο ενισχυμένη από την αρχή και πανέτοιμη για όλα

Μπράιντον Λεμάρ

i

@ Intime

ΑΕΚ πιο ενισχυμένη από την αρχή και πανέτοιμη για όλα

Πάρης Τσελεπίδης • 13:00 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η ΑΕΚ έδειξε στο κλειστό του Πλάτωνα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας στο γεμάτο ρόστερ της από το ξεκίνημα της χρονιάς πως μπορεί να διεκδικήσει ότι ψηλότερο γίνεται στους δύο εναπομείναντες φετινούς της στόχους. Στη συνέχεια του Basketball Champions League και της Basket League.

Στην επανεμφάνισή της στα παρκέ, μετά το Final 8 του Κυπέλλου στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου της Κρήτης, η ΑΕΚ έδειξε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Με δύο αποχωρήσεις και τρία νέα πρόσωπα. Εντούτοις ο Ηλίας Καντζούρης όπως φάνηκε φρόντισε να πετύχει μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις το σύνολό του να παρουσιαστεί πολύ καλύτερο κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας. Κάτι που αναμενόταν και επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Η ΑΕΚ στο διάστημα των δύο εβδομάδων από το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι, με το Περιστέρι bwin στον ημιτελικό του Κυπέλλου του Final 8, παρουσιάστηκε ανανεωμένη. Τα πρόσωπα μπορεί να άλλαξαν ωστόσο οι νεοφερμένοι έφεραν μαζί τους και τον δικό τους αέρα. Της εμπειρίας αλλά και επιθετικότητας σε συνδυασμό με μία εσωτερική μεταγραφή και έναν ακόμη να ετοιμάζεται.

Συγκεκριμένα στο διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων αποτέλεσαν παρελθόν από την ΑΕΚ οι Τιμ Φρέιζιερ και Κάμερον ΜακΓκρίφ. Ο πρώτος αποτέλεσε παρελθόν αφού δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ήρθε ως το πιο ηχηρό όνομα λόγω της παρουσίας του στο ΝΒΑ και συνεχίζει πλέον στη γαλλική Στρασμπούρ. Κι όσον αφορά τον δεύτερο που συμφώνησε με την επίσης γαλλική Λεμάν είχε να κάνει με το ότι η Ένωση είχε φθάσει να έχει στο ρόστερ της 8 ξένους.

Γιατί όμως είχε φθάσει να έχει από 8 ξένους; Γιατί πριν αποτελέσει παρελθόν ο ΜακΓκρίφ είχανε αποκτηθεί καταρχήν ο έμπειρος Ισπανός σέντερ Πιέρ Οριόλα και ο Αμερικανός γκαρντ Μπράιντον Λεμάρ για να διαδεχτεί τον Φρέιζιερ. Αμφότεροι έκαναν το ντεμπούτο τους στο κλειστό του Πλάτωνα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας το απόγευμα του Σαββάτου (4/3) και έδειξαν να μπαίνουν αμέσως στην εξίσωση βελτιώνοντας την εικόνα της ομάδας.

Αυτά έδωσαν στο ντεμπούτο τους Οριόλα και Λεμάρ

Το πως; Ο Οριόλα με την εμπειρία του έδωσε βάθος στις θέσεις των ψηλών μπαίνοντας αμέσως στο πνεύμα της ομάδας. Ο πρώην 32χρονος Ισπανός σέντερ της Μπαρτσελόνα όπου τη φετινή χρονιά ξεκίνησε από την Τζιρόνα είχε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης στην Basket League 7 πόντους και 7 ριμπάουντ με το μοναδικό του καλάθι μάλιστα να ήταν τρίποντο.

Κι όσο για τον Λεμάρ; Ο νέος Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ και πρώην της γαλλικής Λεμάν έκανε με τη σειρά του ένα ονειρικό ντεμπούτο. Τέτοιο που έκανε ήδη να ξεχαστεί η παρουσία του Φρέιζιερ. Συγκεκριμένα έδωσε σκορ με σωστές αποφάσεις, τελείωσε με 20 πόντους έχοντας 5/8 δίποντα και 2/4 τρίποντα, έδειξε ότι μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις του πλέι μέικερ και του σούτινγκ γκαρντ ενώ και στην άμυνα ήταν δυνατός και τίμιος.

Το φετινό ρεκόρ παραγωγικότητας και ο Μάντσεν

Η παρουσία των Οριόλα και Λεμάρ στο ρόστερ της ΑΕΚ συνδυάστηκε και με το καλύτερο φετινό επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Καντζούρη στην Basket League με τους 98 πόντους κόντρα στον Ιωνικό. Ξεπερνώντας έτσι τους 92 που ήταν και πάλι απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας από το παιχνίδι του Α' γύρου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Σε ένα παιχνίδι όπου μεταξύ άλλων υπήρχε και η εσωτερική μεταγραφή από την επανεμφάνιση του διεθνή Φιλανδού φόργουορντ του Αλεξάντερ Μάντσεν που έδειξε να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση του.

Με Μίτσελ κόντρα στην Λιμόζ

Στα ευχάριστα για τον Καντζούρη είναι ότι πλέον μπορεί να υπολογίζει και στους εφτά ξένους που έχει στη διάθεσή του. Κι αυτό γιατί και ο Ακίλ Μίτσελ είναι ετοιμοπόλεμος. Ο Αμερικανός φόργουορντ που είχε κληρονομήσει ενοχλήσεις στο πέλμα του στον προημιτελικό με τον Πανιώνιο τις ξεπέρασε. Κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας ουσιαστικά προφυλάχθηκε αν και επειδή στην Basket League μπορούνε να αγωνιστούνε έξι ξένοι ένας έπρεπε να μείνει εκτός. Και αυτός αποφασίστηκε να είναι ο Μίτσελ που σήμερα πάντως είναι να προπονηθεί κανονικά και αύριο θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λιμόζ στην Γαλλία στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων των 16 του BCL.

Όπως και να έχει τη στιγμή αυτή το σίγουρο είναι ένα. Πως η ΑΕΚ είναι πιο ενισχυμένη και δυνατή από κάθε άλλη στιγμής της φετινής της αγωνιστικής περιόδου από το περασμένο καλοκαίρι δείχνοντας πανέτοιμη για όλα. Καταρχήν στην πορεία της στο Basketball Champions League να περάσει στα προημιτελικά στον δρόμο προς το Final 4 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Βόννη. Και παράλληλα και στο πρωτάθλημα να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.