Στην κορυφή των Power Rankings του BCL η ΑΕΚ

Στην κορυφή των Power Rankings του BCL η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 10:43 - 05.12.2023

Με την 5η «στροφή» να βρίσκεται προ των πυλών, το BCL παρουσίασε τα νέα power rankings με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην κορυφή, χάρη στο αήττητο ρεκόρ της.

Η ΑΕΚ έχει θέσει ψηλά τον πήχη στο BCL τη φετινή σεζόν, με τη διάκριση στη διοργάνωση της FIBA να είναι βασικός στόχος για την ομάδα του Ζοάν Πλάθα σε μια ιστορική σεζόν. Αυτό γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο θέλουν να ανταπεξέλθουν των προσδοκιών.

Στο πλαίσιο αυτό η εκκίνηση της ομάδας στη σεζόν είναι ανάλογη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της άλλωστε η Ένωση ξεκινάει με 4-0 σε φάση ομίλων, με την εκκίνηση αυτή να είναι η καλύτερη της ιστορίας της. Κάτι που την έχει φέρει ψηλά και στα Power Rankings.

Με δεδομένο πως υπάρχουν μόνο 3 αήττητες ομάδες (ΑΕΚ, Ντερτόνα, Ντιζόν) η διοργανώτρια αρχή του BCL παρουσίασε τα νέα power rankings, με την Ένωση να βρίσκεται μόνη στην κορυφή. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το BCL στην αναφορά του: «Ας βάλουμε έναν αστερίσκο εδώ, γιατί η AEK BETSSON BC είναι αήττητη με 4-0, βρίσκεται στην κορυφή των Power Rankings, αλλά δείχνει να έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης όπως φαίνεται και από το εγχώριο ρεκόρ της. Το είπε και ο MVP του Νοεμβίρου, Justin Tillman. Πόσο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα για την ΑΕΚ; Όσο το 2018 όταν κατέκτησε τον τίτλο; Όσο το 2020 όταν έφτασε στον τελικό; Καλύτερα και από τις δύο χρονιές;»

Ο Νοέμβριος άλλωστε ήταν εξαιρετικός μήνας για την ΑΕΚ, καθώς η Ένωση είδε και έναν από τους βασικούς παίκτες της, τον Τζάστιν Τίλμαν να κερδίζει ατομική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε MVP του Νοεμβρίου, χάρη στα κατορθώματά του στο μπροστά κομμάτι του παρκέ και όχι μόνο.