Ο... μονόδρομος του 6Χ6 για την ΑΕΚ και η επιστροφή του Φλιώνη

Δημήτρης Φλιώνης

Ο... μονόδρομος του 6Χ6 για την ΑΕΚ και η επιστροφή του Φλιώνη

Χρήστος Τσάλτας 16:43 - 18.12.2023

Ο πρώτος γύρος του BCL κλείνει με εκτός έδρας παιχνίδι για την ΑΕΚ, που θέλει να ολοκληρώσει ιδανικά τον όμιλο, στέλνοντας... μηνύματα ενόψει του 2024.

Η ΑΕΚ έχει την... πολυτέλεια να πάει στην Γερμανία, για την αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του BCL, κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ ούσα βαθμολογικά αδιάφορη. Η Ένωση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης, ως πρώτη από τον όμιλό της και το βράδυ της Τετάρτης θα βρεθεί στην έδρα της Ρίσεν με σκοπό να κλείσει όσο καλύτερα μπορεί τον όμιλο.

Για τον Ζοάν Πλάθα δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια και αυτό το έχει καταστήσει σαφές στους παίκτες του σε όλους τους τόνους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η προετοιμασία για το παιχνίδι με την γερμανική ομάδα ξεκίνησε αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα κόντρα στο Μαρούσι, για το πρωτάθλημα, δείγμα του πόσο βάρος δίνει ο Ισπανός κόουτς, μαζί με τους συνεργάτες του, στο παιχνίδι αυτό.

Στην Γερμανία η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να κλείσει τον όμιλο με χαμόγελο και να φτάσει στο 6/6, επίδοση που θα είναι η καλύτερη της ιστορίας της στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης. Το κίνητρο του αήττητου ρεκόρ παραμένει για τους «κιτρινόμαυρους» που θα ταξιδέψουν με αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στο Μαρούσι μάλιστα θα υπάρχει και μια επιστροφή, αυτή του Δημήτρη Φλιώνη. Καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδα ο αρχηγός της Ένωσης ένιωθε καλύτερα, μιας και οι πόνοι στη μέση υποχώρησαν, ενώ στο φιλικό του Σαββάτου, κόντρα στο Μαρούσι στον Άγιο Θωμά, ο διεθνής γκαρντ πήρε αρκετά λεπτά, δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει ξανά την ομάδα του.

Το φίνις του 2023 άλλωστε περιλαμβάνει απαιτητικές εκτός έδρας αναμετρήσεις για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς μετά τον αγώνα της Γερμανίας υπάρχει η αναμέτρηση στο Περιστέρι, παραμονές Χριστουγέννων (24/12), ενώ η χρονιά ολοκληρώνεται με ταξίδι στο Λαύριο στις 30 Δεκεμβρίου. Εκεί που στόχος είναι να έρθουν οι πρώτες εκτός έδρας νίκες στην τρέχουσα Stoiximan Basket League.