Ο γεμάτος κίνητρο Αγραβάνης, η γεμάτη φροντ λάιν και το «πρέπει» της ΑΕΚ

Ο γεμάτος κίνητρο Αγραβάνης, η γεμάτη φροντ λάιν και το «πρέπει» της ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 10:39 - 16.01.2024

Ο Δημήτρης Αγραβάνης θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, με την Ένωση να γεμίζει την φροντ λάιν της και ποσοτικά να έχει λύσεις για όλα τα... γούστα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Η ενίσχυση του ελληνικού κορμού ήρθε για την ΑΕΚ με την προσθήκη του Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Έλληνας φόργουορντ στα 29 του χρόνια θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, δίνοντας λύσεις τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Η ικανότητά του στο επιθετικό κομμάτι είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς έχει τον τρόπο, αλλά και την ικανότητα να δίνει το κάτι παραπάνω σε σημεία που χρειάζονται.

Ο «Άγρα» με την παρουσία του στην Ένωση κάνει το δικό του comeback στα παρκέ, αφήνοντας πίσω μια δύσκολη κατάσταση που κράτησε 3 μήνες. Ο σοβαρός τραυματισμός του ήταν η αιτία να ολοκληρωθεί πρόωρα και άδοξα το πέρασμά του από την Μπρεογκάν και υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Σκορδή έκανε τον δικό του αγώνα για επάνοδο.

Πλέον είναι και πάλι στο 100% από αγωνιστικής πλευράς, έχοντας κάνει ήδη και την πρώτη προπόνησή του με τη νέα του ομάδα, υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα στο κλειστό των Λιοσίων. Από τις πρώτες μέρες του άλλωστε στην ΑΕΚ ο διεθνής άσος έβγαζε τρομερή διάθεση για να προσφέρει. Κάτι που διαπίστωσαν οι άνθρωποι της ομάδας και στις συζητήσεις που είχαν μαζί του.

Στα 29 του χρόνια το κίνητυρο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ίσως αυτή τη φορά περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον τραυματισμό και όσα πέρασε τους τελευταίους μήνες.

Με την προσθήκη του Αγραβάνη η ΑΕΚ γεμίζει την γραμμή ψηλών της. Διότι δίπλα στους Μόργκαν, Τίλμαν, Κουζμίνσκας και τον πολύ ανεβασμένο φέτος, Γιάννη Κουζέλογλου, θα προστεθεί ένας παίκτης με παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, που έχει τον τρόπο να δίνει λύσεις με τρίποντο, αλλά και με ατομική προσπάθεια. Στοιχεία που έλειπαν στο παιχνίδι της Ένωσης, ιδίως μετά την αποχώρηση του Μφιόντου Καμπενγκέλε, ο οποίος στο διάστημα που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν σημείο αναφοράς.

Ο Αγραβάνης με την παρουσία του φέρνει ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας, συμβάλλοντας παράλληλα και στο περιφερειακό σουτ, το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο παρά το ύψος του (2,08μ). Γεγονός το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Πλάθα να ανακατεύει την τράπουλα στους ψηλούς και να έχει περισσότερη ευελιξία.

Δύσκολα με Άρη και Προμηθέα ο Φλιώνης

Από εκεί και πέρα, πρόβλημα έχει προκύψει με τον αρχηγό της ΑΕΚ, Δημήτρη Φλιώνη. Ο Έλληνας πλέι μέικερ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, ένα θέμα που το διαχειρίζεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τις τελευταίες μέρες οι πόνοι ήταν αφόρητοι, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί καλά καλά να τρέξει το παρκέ. Κάτι που οδήγησε στην απουσία του από το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα, στην Πάτρα.

Ο αρχηγός της Ένωσης παραμένει στα pits και πολύ δύσκολα θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο κλειστό των Λιοσίων, το ερχόμενο Σάββατο (20/01), σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του και στην πρεμιέρα της φάσης των 16 του BCL κόντρα στον Προμηθέα (23/01, 19:30).

Προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον Έλληνα γκαρντ, όμως οι πιθανότητες να ενισχύσει την ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια που έρχονται δεν είναι με το μέρος του.