Αγγελόπουλος: «Το παράδειγμα του Αντώνη Παπαδόπουλου αποτελεί φάρο για όσους πιστεύουμε σε ιδανικά και αξίες»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος

i

©InTime

Αγγελόπουλος: «Το παράδειγμα του Αντώνη Παπαδόπουλου αποτελεί φάρο για όσους πιστεύουμε σε ιδανικά και αξίες»

Χρήστος Τσάλτας 21:47 - 13.11.2023

Ο Μάκης Αγγελόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη Λάρνακα, προς τιμήν του άλλοτε αθλητή της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ, Αντώνη Παπαδόπουλου, τονίζοντας πως το παράδειγμά του αποτελεί φάρο για όλους.

Η Ανόρθωση και η Ένωση Φίλων ΑΕΚ τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της ΕΟΚΑ και άλλοτε αθλητή της ΑΕΚ, Αντώνη Παπαδόπουλου, με εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Λάρνακα. Η ομάδα της Αμμοχώστου μάλιστα απέστειλε πρόσκληση στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Κύπρο.

Παρ' όλα αυτά, ο Μάκης Αγγελόπουλος απέστειλε χαιρετισμό προς τον σύλλογο της Αμμοχώστου, απευθύνοντας κάλεσμα στην ομάδα της Ανόρθωσης για διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ, αλλά και εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Στον χαιρετισμό του, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αποστέλλω το παρόν, και επειδή η προσωπική, συναισθηματική σχέση μου με την Κύπρο, όπως για κάθε Ελλαδίτη άλλωστε, βαρύνει σε μία δύσκολη συγκυρία για τη γειτονιά μας τα λόγια, αλλά και επειδή η εκδήλωση μνήμης, που διοργανώνετε προς τιμήν του αγωνιστή της ΕΟΚΑ και πρώην αθλητή της Ανόρθωσης και της Α.Ε.Κ., Αντώνη Παπαδόπουλου, πράγματι συνιστά οξυγόνο ελπίδας για τα μελλοντικά.

Ιδιαίτερη η τιμή της πρόσκλησης για μένα, αλλά επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι κοντά σας. Δεσμεύομαι, ωστόσο, επί τη ευκαιρία της εκδήλωσης να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας με το αδελφό ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ Σωματείο Ανόρθωση, επί τη βάση δράσεων αλλά και διεξαγωγής μεταξύ μας αγώνων Καλαθοσφαίρισης, είτε στην Κύπρο, είτε στη Μητέρα Ελλάδα, αν φυσικά το επιθυμείτε, κι όταν το επιτρέψουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αμφοτέρων, με τη συμβολή και της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ, η οποία διάνοιξε τον μεταξύ μας δίαυλο.

Το παράδειγμα του «Άγρα», αλλά και των λοιπών αγωνιστών της ελευθερίας ας αποτελεί εσαεί «φάρο» για όλους όσοι πιστεύουμε σε ιδανικά και αξίες. Και ξέρετε, ότι πιστεύουμε σταθερά εμείς οι «Ενωσίτες», που μεγαλώσαμε άλλωστε με τα ιδεώδη της βυζαντινογέννητης (καταγωγής μας) και με τον σπόρο της προσφυγιάς.

Της προσφυγιάς, που αγωνίστηκε, που μάτωσε, που κέρδισε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ