Αϊζάια Κάνααν: Ένα «λιοντάρι» στις πύλες του Πειραιά

Αϊζάια Κάνααν

i

©Intime

Αϊζάια Κάνααν: Ένα «λιοντάρι» στις πύλες του Πειραιά

Νίκος Καλαμπάκας 10:42 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 25.11.2023

Ο Αϊζάια Κάναν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κόουτς Μπαρτζώκα και οι φίλοι του Ολυμπιακού απολαμβάνουν φέτος έναν διαφορετικό παίκτη. Η ιστορία του Αμερικάνου σούτινγκ γκαρντ στον Πειραιά και πως μεταμορφώθηκε φέτος αγωνιστικά, προσφέροντας στον Ολυμπιακό έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά!

Ξημερώματα Δευτέρας 22 Μαΐου, Κάουνας.

Ο Αϊζάια Κάνααν κάνει βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Είναι σκεπτικός. Ο Ολυμπιακός λίγες ώρες πριν έβλεπε τον Γιουλ να του κλέβει τη δόξα, σημειώνοντας το καλάθι που έμελλε να κρίνει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Κανένας δεν κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ....

Με το κεφάλι σκυφτό, ο σούτινγκ γκαρντ των Πειραιωτών προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι συνέβη στη «Ζαλγκίριο Αρένα» και η ομάδα του δεν πήρε αυτό που της άξιζε: Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ξαφνικά, ένας φίλος του Ολυμπιακού τον πλησιάζει: «Αϊζάια, είσαι ξεχωριστός παίκτης» του λέει.

Ο Κάνααν έβλεπε (ξανά) το καλάθι... βαρέλι και έκανε career high στην Euroleague! (vid)
EUROLEAGUE

00:01 - 25.11.2023

Ο Κάνααν έβλεπε (ξανά) το καλάθι... βαρέλι και έκανε career high στην Euroleague! (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ με 89-72 έχοντας τον Αϊζάια Κάνααν σε φοβερή ημέρα. Ο Αμερικάνος γκαρντ έκανε ότι ήθελε κόντρα στους Λιθουανούς και έβαλε την «σφραγίδα» του στην 6η νίκη των Πειραιωτών στην Euroleague.

Ο Αμερικάνος ξαφνιασμένος απαντά με ένα ξερό «γιατί;».

«Είναι δύσκολο για έναν σκόρερ σαν κι εσένα να κάνει το «εγώ» του πίσω για το καλό της ομάδας. Μπορείς να βάζεις 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι, όμως παίζεις για την ομάδα. Και αυτό φίλε μου είναι το μπάσκετ. Εσύ είσαι ένα λιοντάρι και ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες με την ψυχοσύνθεσή σου», συνέχισε ο ερυθρόλευκος οπαδός, «ντοπάροντας» ακόμα περισσότερο τον παίκτη...

Ένα μικρό χαμόγελο ξεκίνησε να αλλάζει την όψη του «πολυβόλου» των Πειραιωτών. Σκεφτόταν όσα είχε ακούσει. Απάντησε με ένα «ευχαριστώ», πήρε τον συνομιλητή του μια αγκαλιά και ξαφνικά μερικοί οπαδοί του την έπεσαν για να βγάλουν φωτογραφίες.

Λίγες μέρες μετά ο Ολυμπιακός θα ριχνόταν στη μάχη των playoffs της Basket league και ο Κάνααν δεν θα αγωνιζόταν αφού ο Μπαρτζώκας προτίμησε να κλείσει τις θέσεις των ξένων γεμίζοντας το ρόστερ με ψηλούς.

Το γεγονός αυτό τον είχε βάλει σε σκέψεις. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν την αντικατάστασή του με τον Ντόρσεϊ. Το μέλλον του Κάνααν στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, μόνο βέβαιο δεν ήταν. Το συμβόλαιό του είχε οψιόν ανανέωσης η οποία θα ενεργοποιούταν από την ομάδα και όλα ήταν ρευστά, αφού πολιτική του Ολυμπιακού είναι να μην ανακοινώνει τα πλάνα του, αλλά να προχωρά στον σχεδιασμό αναπόσπαστος από τα μίντια.

Η μέρα έφτασε και η ανακοίνωση της ενεργοποίησης έδωσε χαρά στον Κάνααν που ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν περίμενε να ακούσει κανέναν για την αγωνιστική αξία του. Ήξερε ποιον έφερνε όταν του έκανε πρόταση.

Λίγους μήνες μετά, ο Κάνααν εξελίσσεται σε ηγέτης της ομάδας. Η στατοστική του στην Euroleague παραπέμπει σε παίκτη All Star, αφού φέτος έχει 13.5 πόντους μέσο όρο, 1.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Σουτάρει με 57.1% στα δίποντα και με 53.7% έξω από τα 6.75. Οι αριθμοί του μιλάνε από μόνοι τους, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει κάθε στιγμή στη χώρα μας. Έχει δεθεί με την ομάδα και θέλει να την βοηθήσει να φτάσδει φέτος ένα βήμα παραπέρα. Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, δεν... χαμπαριάζει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του, ενώ στην άμυνα τρώει σίδερα, σε σημείο μάλιστα που στο παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο αποβλήθηκε επειδή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την αστείρευτη ενέργειά του!

Η εργασιακή σχέση Ολυμπιακού - Κάνααν είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται ως win - win. Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει φέτος ένα «πολυβόλο». Ο ίδιος μετά τη φυγή του Σλούκα παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και όντας πιο απελευθερωμένος «σκοτώνει» όποιον αντίπαλο βρει μπροστά του.

Ο Κάνααν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ομάδας του και σε κάθε αγώνα αποδεικνύει ότι είναι γεννημένος νικητής.

Ο Πειραιάς πίνει νερό στο όνομά του και οι Πύλες του μεγάλου λιμανιού στη χώρα έχουν πλέον ένα λιοντάρι που no matter what, θα τις προστατεύει και θα αγωνίζεται για εκείνες δίνοντας πάντα όλο του το «είναι»...

🔴Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις 89-72: Sportal Euroleague Show - Κάνααν και Πίτερς εκτελεστές δίχως έλεος!