Aϊζάια Μάιλς: Ο Spiderman της ΑΕΚ και ο αναβαθμιστής της (pic, vid)
i

Αϊζάια Μάιλς / © Intime

Aϊζάια Μάιλς: Ο Spiderman της ΑΕΚ και ο αναβαθμιστής της (pic, vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:59 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 22.01.2023

Ο 29χρονος φόργουορντ έχει ένα πάθος και μία αγάπη: Τα κόμικ και το μπάσκετ. Συνδυάζοντας τα δύο μπορεί να γίνει ο… υπερήρωας της ΑΕΚ, που τον έχει ανάγκη και αυτός αρχίζει και ανταποκρίνεται.

Το «κόλλημα» με τα κόμικ και τους φανταστικούς υπερήρωες το κληρονόμησε από τον πατέρα του. Στο σπίτι του Αϊζάια Μάιλς βλέπεις κυρίως τεύχη του Spiderman, του Ironman και του αγαπημένου του Deadpool. Φιγούρες από πρωταγωνιστές της Marvel και της DC παντού.

Αυτό είναι το πάθος του και προσπαθεί να το συνδυάσει με την αγάπη του: Το μπάσκετ. 

Τα δικά του χαρίσματα δεν είναι η ταχύτητα του Flash, ούτε κουβαλάει μαζί του σφυρί σαν τον Thor. Ο 29χρονος φόργουορντ της ΑΕΚ, είναι ένας σύγχρονος δυναμικός combo φόργουρντ, που με το πολύ καλό μακρινό του σουτ «ανοίγει» το γήπεδο. Το κάνει με σκοπό να σκοράρει κι αν δεν μπορεί, το κάνει για να τελειώσει τις φάσεις ο Ακίλ Μίτσελ, για να σουτάρει ο Παπαδάκης, να δημιουργήσει ο Φλιώνης ή τελοσπάντων να βοηθήσει τους… τριγύρω του. Είναι επίσης και αποτελεσματικός ριμπάουντερ και στο εξής -μιας και ενεργοποιήθηκε και στη Basket League- θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας του Ηλία Καντζούρη. 

Τα tattoos του Μάιλς με τους αγαπημένους του ήρωες

Στο τελευταίο ματς της ΑΕΚ και το πρώτο του ίδιου στο πρωτάθλημα, έδειξε μέρος του ταλέντο του. Ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη επί του Απόλλωνα στην Πάτρα, με 19 πόντους (4/7 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ. Επόμενος σταθμός; Το ματς με την Μάλαγα την Τετάρτη (25/1) για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» του Basketball Champions League. 

Ο Μάιλς, ο οποίος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ στις 18 Νοεμβρίου του 2022, γνώρισμος στα… στέκια του ελληνικού μπάσκετ από την περσινή του παρουσία στον Προμηθέα, ναι μεν εμφανίστηκε για πρώτη με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά έχει προϋπηρεσία πέντε αγώνων με την ομάδα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Μάλιστα, στη σειρά με την Τόφας στα Play In καθόρισε την πρόκριση. Είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ στο πρώτο ματς και 13 πόντους και 7 ριμπάουντ στο δεύτερο. Σούταρε συνολικά 6/14 τρίποντα, ενώ οι μέσοι όροι του στα πέντε ματς της διοργάνωσης είναι 7,6 πόντοι με 42,1% στα τρίποντα και 4,4 ριμπάουντ. 

Στη Μάλαγα αναμένεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο, το σημείο αναφοράς του «δικεφάλου», ειδικά αν δεν αγωνιστούν οι Αλεξάντερ Μάντσεν και Τίμ Φρέιζιερ, οι οποίοι λόγω τραυματισμών είναι εξαιρετικά αμφίβολοι. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα ταξιδέψουν καν στην Ισπανία και αυτό ανεβάζει, κατ’ αρχάς, τον πήχη δυσκολίας απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα (και 5η στο πρωτάθλημά της) και στη συνέχεια, τις απαιτήσεις που θα προκύψουν από τον κόουτς προς το πρόσωπο του Αϊζάια Μάιλς. 

Βέβαια, ο Ηλίας Καντζούρης πλέον, έχει στη διάθεσή του δύο ακόμα παίκτες. Τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και τον Κωστή Γόντικα, οι οποίοι -αφού η ΑΕΚ ξεμπέρδεψε με τα ban- «ενεργοποιήθηκαν». Οι δυο τους, αγωνίστηκαν στην Πάτρα, δεν πρόλαβαν να προσφέρουν πολλά, αλλά ο 49χρονος τεχνικός περιμένει περισσότερα, πιστεύει σε αυτούς και θεωρεί πως ο ρόλος τους θα είναι κομβικός.