Ο Άλεκ Πίτερς για όλα: Για Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα και τη στιγμή που «από τα νεύρα μου ήθελα να σπάσω το κινητό» (vids)

Ο Άλεκ Πίτερς για όλα: Για Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα και τη στιγμή που «από τα νεύρα μου ήθελα να σπάσω το κινητό» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 16.05.2024

Καλεσμένος του Τζον Αρλάουκας στην διαδικτυακή εκπομπή «The Crossover» της Euroleague ήταν ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού και η συζήτηση πήγε από άκρη σε άκρη, με επίκεντρο πάντα τον Αμερικανό σουτέρ, την ομάδα του, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον!

Νοιώθει ευλογημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Κάνει μία σπουδαία σεζόν, την καλύτερη της καριέρας του για την ακρίβεια, υπέγραψε νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και διεκδικεί με τους συμπαίκτες του στην ομάδα του Πειραιά τίτλους και επιτυχίες.

Η αγαπημένη του μέρα σε όλη του την καριέρα πάντως, όπως ενημέρωσε, ήταν η 15η Δεκεμβρίου του 2023. Δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο τότε, ούτε έκανε κάποιο προσωπικό ρεκόρ.

Ήταν η μέρα που γεννήθηκε η κόρη του και ο Άλεκ Πίτερς ως καλεσμένος του Τζον Αρλάουκας στο «The Crossover» της Euroleague, μίλησε για όλους, για όλα και αποκρίθηκε σε ό,τι τον ρώτησε ο πρώην σταρ του μπάσκετμπολ και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης το 1995, ο οποίος πλέον είναι παρουσιαστής-αναλυτής.

Γενικά, η πορεία και η παρουσία στον Ολυμπιακό για τον Πίτερς «είναι ευλογία. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο για παράδειγμα είχα την ευκαιρία να παίξω δίπλα στον Σάσα Βεζένκοφ. Το να είσαι δίπλα του κάθε μέρα, να μονομαχείς μαζί του στις προπονήσεις και το να τον βλέπεις να αγωνίζεται ήταν σπουδαίο. Μας οδήγησε σε μία σχεδόν... τέλεια σεζόν».

Ο Πίτερς αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του όταν διαπίστωσε πως κανείς δεν του έδινε σημασία όταν έφυγε ο Βεζένκοφ και όλοι αναρωτιόνταν που... πατάει και που βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός.

Ο Βιλντόζα θυμίζει περισσότερο τον rookie Αργεντίνο του 2017 και όχι τον σταρ που επέλεξε ο Παναθηναϊκός
EUROLEAGUE

10:57 - 10.04.2024

Ο Βιλντόζα θυμίζει περισσότερο τον rookie Αργεντίνο του 2017 και όχι τον σταρ που επέλεξε ο Παναθηναϊκός

Από τους 12+ πόντους και τις σχεδόν τέσσερις ασίστ μεσο όρο την περσινής του σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα, ο Λούκα Βιλντόζα δεν έχει βρει ρόλο στον Παναθηναϊκό και τα στατιστικά του προσεγγίζουν τα νούμερα της προεπταετίας rookie χρονιάς του στην Euroleague με την Μπασκόνια.

Στον Ολυμπιακό πάντως γρήγορα, «ήρθαν νέες προοπτικές για μένα. Έγινε καλύτερος στην περιφέρεια, καλύτερος αμυντικός, ο κόουτς Μπαρτζώκας μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω περισσότερα πράγματα στο παρκέ. Στην πρώτη μου σεζόν δεν είχα πολλές ευκαιρίες, κυρίως λόγω της τρομερή παρουσίας του Σάσα. Ποτέ όμως, δεν έχασα την πίστη μου και δεν σταμάτησα να προσπαθώ να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα».

«Χαίρομαι που απέδειξα ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Το γεγονός ότι έμεινα στο ίδιο μέρος, με τον ίδιο προπονητή και συμπαίκτες ήταν καλό. Όλοι αναρωτιόντουσαν τι θα κάνει ο Βεζένκοβ και αν θα έφευγε και άρπαξε την ευκαιρία. Μετά όλοι αναρωτιόντουσαν τι θα γίνει στον Ολυμπιακό και τι θα κάνει. Εγώ ήθελα τότε να πετάξω το κινητό μου στον τοίχο, σκεπτόμενος ότι δεν πήγα πουθενά, είμαι εδώ. Ξεκίνησα να δουλεύω. Ήλπιζα ότι η ομάδα δεν θα έπαιρνε όλους αυτούς τους καλούς ελεύθερους παίκτες γιατί ήθελα την ευκαιρία», αποκάλυψε.

Επίσης, δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί όμως και στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Final Four του Κάουνας (2023) όταν για ένα σουτ (εύστοχο από τον Σέρχιο Γιουλ τη Ρεάλ Μαδρίτης) δεν κατακτήθηκε το τρόπαιο.

«Ένιωσα ότι ήταν μεγάλο γεγονός για εμένα για μένα ότι έφτασα σε αυτό το επίπεδο, χωρίς να έχω νιώσει τέτοια εμπειρία. Δεν είχα ξαναπαίξει σε τελικό της Euroleague», πρόσθεσε και κατέληξε πως «με έκανε να νιώσω πολλά έντονα πράγματα. Ακόμα και τώρα όποτε αναφέρει κάποιος εκείνο το ματς, εκνευρίζομαι λόγω της ήττας. Αν είχαμε νικήσει τότε όλα είναι ήταν τέλεια. Όταν χάνεις, ειδικά με τον τρόπο που χάσαμε, τα υπερ-αναλύεις όλα και αισθάνθηκα πολύ νευριασμένος που δεν είχα την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα στον τελικό, ειδικά όταν η Ρεάλ έπαιξε ζώνη, ενώ έχω την πεποίθηση ότι είμαι ο καλύτερος σουτέρ που μπορείς να βρεις σε τέτοια κατάσταση».

Κι όταν αναφέρει πως «δεν είχα την ευκαιρία να βοηθήσω», εννοούσε πως δεν τον είχε επιλέξει για μέλος της πεντάδας στα κρίσιμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Βέβαια, ο Πίτερς ξεκαθάρισε πως «δεν λέω κάτι κακό για τον κόουτς. Είναι ρεαλιστής. Ξέρει τι κάνει. Αισθάνεται τους παίκτες του. Ξέρει ότι δεν μπορεί να τους έχει όλους χαρούμενους σε κάθε ματς. Ξέρει ότι εγώ θα ήμουν έξαλλος αν δεν έπαιζα. Μπορούμε όλοι να κάνουμε ότι είμαστε προπονητές, αλλά έχουν δύσκολη δουλειά. Μπορούμε να παίζουμε τα 'τι θα γινόταν αν". Αν ο Γιουλ δεν έβαζε εκείνο το σουτ, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Το έβαλε όμως».