Πανικός στο Τσάτσακ για τον Αλέκσα Αβράμοβιτς! Η πόλη του Ομπράντοβιτς υποδέχτηκε το δεύτερο σταρ της (vid)

Πανικός στο Τσάτσακ για τον Αλέκσα Αβράμοβιτς! Η πόλη του Ομπράντοβιτς υποδέχτηκε το δεύτερο σταρ της (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:03 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 15.09.2023

Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς λίγες μέρες μετά την επιτυχία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο επέστρεψε στη γενέτειρά του, το Τσάτσακ. Γνωστό και ως «το χωριό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς», μόνο που αυτή τη φορά τα χειροκροτήματα των κατοίκων είχαν... στόχο τον γκαρντ της Παρτίζαν, όχι τον κόουτς.

To Τσάτσακ είναι μία πόλη της Σερβίας με λιγότερους από 70.000 κατοίκους. Δηλαδή, κάτι σαν την Άρτα σε πληθυσμό. Βέβαια, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ γνωστό, κυρίως γιατί είναι η γενέτειρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Του θρυλικού κόουτς με τις εννέα κατακτήσεις στη Euroleague που φέτος θα παλέψει με την Παρτίζαν για την δέκατη προσωπική του κορυφή. 

Αυτές τις μέρες όμως, ο σταρ του Τσάτσακ είναι ο Αλέκσα Αβράμοβιτς, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και της πορείας μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. 

O 28χρονος γκαρντ επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι, αφού πρώτα αποθεώθηκε στο Βελιγράδι μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, αλλά και από τους φιλάθλους της Παρτίζαν, τώρα η πόλη του ανέβασε το επίπεδο των συναισθημάτων που δημιουργήθηκαν. 

Ο Ομπράντοβιτς είναι περήφανος για τους Σέρβους και τον Αβράμοβιτς: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν χρυσό στα μάτια μου»
FIBA WORLD CUP

09:13 - 14.09.2023

Ο Ομπράντοβιτς είναι περήφανος για τους Σέρβους και τον Αβράμοβιτς: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν χρυσό στα μάτια μου»

Για την υπέροχη πορεία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αισθάνεται περήφανος για όλους τους αθλητές, μα περισσότερο για τον Αλέκσα Αβράμοβιτς, τον παίκτη του στην Παρτίζαν.

Οι κάτοικοι και οι συντοπίτες του μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία για να τον προϋπαντήσουν, τα σχολεία που επισκέφθηκε ήταν όλα γεμάτα κόσμο και οι μαθητές έτοιμοι να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους μαζί του. Μικροί, μεγάλοι και πιο... μεγάλοι προσέφεραν στον Αλέκσα Αβράμοβιτς στιγμές που δεν είχε ξαναζήσει σε όλη του την καριέρα. Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Παρτίζαν από το 2021, πιο πριν έπαιξε δύο χρόνια στην Ισπανία (Μάλαγα, Εστουδιάντες) και πιο πριν στην Ιταλια (Βαρέζε).