Ο Ομπράντοβιτς είναι περήφανος για τους Σέρβους και τον Αβράμοβιτς: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν χρυσό στα μάτια μου»
i

© fiba

Ο Ομπράντοβιτς είναι περήφανος για τους Σέρβους και τον Αβράμοβιτς: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν χρυσό στα μάτια μου»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.09.2023

Για την υπέροχη πορεία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αισθάνεται περήφανος για όλους τους αθλητές, μα περισσότερο για τον Αλέκσα Αβράμοβιτς, τον παίκτη του στην Παρτίζαν.

Κι ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προετοιμάζει την Παρτίζαν για μία ακόμα απαιτητική σεζόν, δεν μπορούσε να κοιτάξει αλλού ή να σφυρίξει αδιάφορα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία της Σερβίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο χαμένος τελικός από τη Γερμανία, έδωσε τελικά ένα ασημένιο μετάλλιο, αλλά «αυτό το ασημένιο μετάλλιο στα μάτια μου λάμπει σαν χρυσό», είπε και δεν έχει πολύ άδικο μιας και η Σερβία εμφανίστηκε στο τουρνουά με τεράστιες απουσίες (Γιόκιτς, Μίτσιτς, Ποκουσέφσκι, Κάλινιτς μεταξύ άλλων) και παρόλα αυτά έπαιξε όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ. 

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της ομάδας, αλλά και στον κόουτς Σβέτισλαβ Πέσιτς, αλλά και τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς», πρόσθεσε ο «Ζοτς» για να καταλήξει σε ένα... δικό του παιδί. «Ο Αλέκσα έκανε ένα απίθανο τουρνουά, είμαι περήφανος γι' αυτό και του αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε αναφερόμενος στον Αβράμοβιτς. 

Ο 28χρονος γκαρντ, ο οποίος ανήκει στην Παρτίζαν από το 2021, όταν και είχε αποκτηθεί από την Εστουδιάντες, έχει μία ειδική σύνδεση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πέραν ότι στο παρκέ δίνει το 110%, γεγονός που απαιτεί ο Ομπράντοβιτς, έχει το μυαλό του στην άμυνα, πράγμα που επίσης συγκινεί τον προπονητή του, αλλά είναι και από το Τσάτσακ. Δηλαδή, ο «Ζοτς» και αυτός είναι από την ίδια πόλη. 

Τη νέα σεζόν ο Αβράμοβιτς αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στην Παρτίζαν, ειδικά μετά το χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έβγαλε στα γήπεδα της Ασίας με την εθνική ομάδα. Εκεί είχε 11,3 πόντους, 2,1 ασίστ και ήταν κορυφαίος στα κλεψίματα με 1,6 ανά αγώνα. Γενικά έμπαινε στο γήπεδο και άλλαζε όλη τη φυσιογνωμία του παιχνιδιού προς κέρδος των Σέρβων και αυτό θέλει ο Ομπράντοβιτς να κάνει πλέον με τη φανέλα της Παρτίζαν.