Σίμανιτς: «Ελπίζω ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά»

Ο Μπόρισα Σίμανιτς στην παρουσίαση της Σερβίας από τη FIBA

i

FIBA

Σίμανιτς: «Ελπίζω ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά»

Νίκος Καλαμπάκας 13:49 - 13.09.2023

Ο Μπόρισα Σίμανιτς που έχασε το νεφρό του σε αγώνα της Σερβίας στο Μουντομπάσκετ, μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του αποκαλύπτοντας ότι δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ξανά στο μέλλον.

Η Σερβία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ που διεξήχθη φέτος στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, όμως οι φίλοι του μπάσκετ εκτός από τις φοβερές εμφανίσεις της ομάδας του Πέσιτς, θα θυμούνται και τον άτυχο του τουρνουά, Μπόρισα Σίμανιτς.

Ο Σέρβος παίκτης έχασε το νεφρό του σε αγώνα του τουρνουά και η ιστορία του αμέσως τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού που «παγωμένο» άκουγε τις εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Ο ίδιος μίλησε σε Μέσο της χώρας του, τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξος πως θα παίξει ξανά μπάσκετ στο μέλλον:

«Είμαι καλά, αλήθεια. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση, όμως μέρα με τη μέρα συνεχώς η υγεία μου βελτιώνεται», είπε αρχικά ο Σίμανιτς.

«Έχω ξεκινήσει να τρώω και να περπατάω οπότε ελπίζω σε ταχεία ανάρρωση. Αφού έκανα δύο χειρουργεία δεν ήξερα τι συμβαίνει τις πρώτες πέντε μέρες, Ήμουν συνεχώς ναρκωμένος. Δεν είχα ούτε το κινητό μου. Όταν αυτό έφτασε στα χέρια μου έστειλα ένα μήνυμα στους συμπαίκτες μου και πρέπει έτσι να τους τόνωσα την ψυχολογία», πρόσθεσε.

«Οι νίκες τους σήμαιναν πολλά για εμένα, οπότε ανταλλάξαμε πολλά κοπλιμέντα με τους συμπαίκτες μου. Τους παρακολουθούσα από μια εφαρμογή στο κινητό μου», τόνισε ο μεγάλος άτυχος του φετινού Μουντομπάσκετ.

Ερωτώμενος για το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, ο Σίμανιτς απάντησε: «Για την ώρα δεν γνωρίζω πολλά. Φυσικά και είναι πιθανό να αγωνιστώ ξανά. Το μόνο που ξέρω είναι ότι για τρεις μήνες δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Το νεφρό μου χρειάζεται να θεραπευτεί, οπότε περιμένω τις εξετάσεις και μετά θα είμαι σε θέση να γνωρίζω περισσότερα», κατέληξε ο διεθνής Σέρβος.