H υπέροχη κίνηση - αφιέρωση των Σέρβων στην αναμνηστική φωτογραφία τους (pic)
i

© FIBA

H υπέροχη κίνηση - αφιέρωση των Σέρβων στην αναμνηστική φωτογραφία τους (pic)

Sportal newsroom 20:03 - 10.09.2023

Η Εθνική ομάδα της Σερβίας δεν ξέχασε την ώρα της απονομής του ασημένιου μεταλλίου τον Μπόρισα Σίμανιτς, που έχασε τις Φιλιππίνες το ένα του νεφρό.

Μία κίνηση δείγμα του τρομερού κλίματος που επικρατούσε στις τάξεις της έκανε η Εθνική ομάδα της Σερβίας. Οι «πλάβι» ηττήθηκαν με 83-77 από τη Γερμανία στον τελικό και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που φιλοξενήθηκε στις Φιλιππίνες.

Ο Πέσιτς και οι παίκτες, την ώρα που ήταν στο βάθρο, ύψωσαν μία φανέλα του Μπόρισα Σίμανιτς. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ, που παίζει στη Σαραγόσα, έχασε κατα τη διάρκεια της διοργάνωση το ένα του νεφρό.

Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας δέχθηκε μία αγκωνιά από τον Νούνι Όμοτ στον αγώνα κόντρα στο Νότιο Σουδάν. Ο παίκτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έγινε γνωστό ότι έχασε το ένα του νεφρό.

Ο Νικολά Μιλουτίνοφ μίλησε για τις δύσκολες στιγμές μετά τον σοβαρό τραυματισμό του συμπαίκτη του. «Είναι πραγματικά δύσκολο όταν ακούσαμε τι έπαθε. Δεν το πιστεύαμε. Ήταν τόσο άσχημο. Πραγματικά μας επηρέασε και θα παίξουμε γι αυτόν, για να γίνει καλά το συντομότερο. Πρέπει να περάσει κι άλλη επέμβαση. Είμαστε όλοι μαζί του και προσευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά».

Η κατάσταση αυτή, μάλιστα, έφερε ένα ακόμα κίνητρο στην εθνική ομάδα της Σερβίας ενόψει των νοκ άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Φυσικά είναι κίνητρο. Θα παλέψουμε γι αυτόν και θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε περήφανο».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.