Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα από τη Γερμανία»

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα από τη Γερμανία»

Χρήστος Τσάλτας 19:19 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 26.09.2023

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε στο Sportal και έκανε αυτοκριτική για την εμφάνισή του κόντρα στην Γερμανία, στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Σερβία πάλεψε σκληρά απέναντι στην Γερμανία, έφτασε μια ανάσα από την μεγάλη ανατροπή, όμως τα πάντσερ κράτησαν τον έλεγχο και στο φινάλε έφτασαν στη νίκη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Για τους Γερμανούς ήταν το πρώτο στην ιστορία τους, την ώρα που η Σερβία δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αν και απογοητευμένος για την έκβαση του αγώνα, αλλά και για την δική του απόδοση, δεν έκρυψε την περηφάνια του, εστιάζοντας σε έναν παράγοντα που οδήγησε τόσο μακριά στη διοργάνωση την ομάδα του.

«Η χημεία που χτίσαμε. Γίναμε ομάδα πολύ γρήγορα και παίξαμε ο ένας για τον άλλο», ανέφερε μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει. «Αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. και η χημεία που χρτίσαμε και η φιλία μας ήταν το κλειδί. Ανυπομονών για την επόμενη διοργάνωση για την ομάδα».

Σε όλο το τουρνουά ήταν από τα σημεία αναφοράς της Σερβίας. Η εικόνα του δεν ήταν ανάλογη στον μεγάλο τελικό και δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, βγαίνοντας μπροστά σε μια τόσο δύσκολη στιγμή

«Κρατάω τα πάντα εκτός από τον τελικό. Η ευθύνη ήταν μεγάλη και την αναλαμβάνω για την ήττα και το ξέρω αλλά δεν ήμουν στο υψηλοτερο δυνατό επίπεδο δεν ανταπεξήλθα, όπως στο υπόλοιπο τουρνουά. Νιώθω άσχημα γι αυτό, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποιες στιγμές συμβαίνου νάσχημα πράγματα και για μένα αυτό συνέβη τώρα Εγώ θα συνεχίσω να πιέζω και να μην τα παρατάω», ανέφερε, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους της εθνικής ομάδας της Σερβίας, που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας.

«Θέλω να πω ευχαριστώ για τη στήριξη για τα συνθήματά τους και την αγάπη που μας έδειξαν σε όλο το τουρνουά. Στεναχωριέμαι που δεν έφερα στην πατρίδα το χρυσό, αλλά και το αργυρό είναι εξίσου καλό».

Μαζί τους στάθηκε στο πλευρό της ομάδα και οι φίλοι του Ολυμπιακού, τους οποίους και δεν ξέχασε. «Ξέρω ότι μας στηρίζουν και ήταν στο πλευρό μας. Ξέρω πως ήθελαν να κατακτήσει η Σερβία το χρυσό μετάλλιο και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.