Αβράμοβιτς: «Περήφανος για τη Σερβία, είχαμε το σουτ της ισοφάρισης αλλά αστοχήσαμε»

Αλέκσα Αβράμοβιτς

i

FIBA

Αβράμοβιτς: «Περήφανος για τη Σερβία, είχαμε το σουτ της ισοφάρισης αλλά αστοχήσαμε»

Νίκος Καλαμπάκας 18:59 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:06 - 10.09.2023

Οι δηλώσεις του Αλέκσα Αβράμοβιτς μετά την ήττα της Σερβίας από τη Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Σερβία δεν κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και παράλληλα το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ που φέτος διεξήχθη σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνίας, όμως ο Αλέκσα Αβράμοβιτς έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας, τονίζοντας ότι η ομάδα του έκανε σπουδαίο τουρνουά και όλοι οι συμπαίκτες του θα πρέπει να έχουν τα κεφάλια ψηλά.

Η Γερμανία βρήκε τον τρόπο στο τρίτο δεκάλεπτο να περιορίσει τους αντιπάλους της και δεχόμενη σε αυτό το διάστημα μόλις 10 πόντους, έφτασε στην κορυφή του κόσμου, με τον Ντένις Σρούντερ να αναδεικνύεται ο MVP της διοργάνωσης.

Παρ' όλα αυτά ο Αβράμοβιτς νιώθει περήφανος για την πορεία των Σέρβων που είχαν πολλά παράπονα από τους διαιτητές του τελικού, κάτι που είπε και ο ίδιος στη συνέντευξή Τύπου του αγώνα:

«Ήταν σπουδαία η επιτυχία μας, έχουμε τα κεφάλια ψηλά. Ο επόμενος στόχος είναι να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η Γερμανία παίζει σπουδαίο μπάσκετ, παίζει για πολλά χρόνια με το ίδιο ρόστερ, έχει δυναμισμό που έκρινε την αναμέτρηση. Είχαμε το σουτ για να ισοφαρίσουμε, αστοχήσαμε. Είχαμε προβλήματα με τον φίλο μας Μπόρισα Σίμανιτς, χάσαμε τον Ντόμπριτς, ξέρετε όλοι πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα μας. Ο Μιλουτίνοβ ήταν επίσης τραυματίας, όλοι είχαν κάποιο πρόβλημα», είπε αρχικά ο Σέρβος γκαρντ, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στη διαιτησία:

«Ξέρουμε ότι κάναμε τη χώρα μας χαρούμενη, τους κάναμε να χαμογελάσουν. Είμαι περήφανος. Ματσάραμε την επιθετικότητά τους, ομως δεν ξέρω, τα είδατε όλα. Δεν θέλω να κατηγορήσω τους διαιτητές. Συγχαρητήρια και σε εκείνους. Κι αυτοί έζησαν το όνειρό τους. Η Γερμανία έπαιξε με περισσότερο δυναμισμό στο τρίτο δεκάλεπτο, επιστρέψαμε, είχαμε τις ευκαιρίες μας. Έτσι είναι το μπάσκετ, κάποιος πηγαίνει στο σπίτι του με το ασημένιο, κάποιος με το χρυσό μετάλλιο. Κοιτάζουμε ήδη τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό είναι το καλύτερο».

Όσο για το τουρνουά που ολοκληρώθηκε, ο ίδιος είπε: «Είδατε πόσο ανταγωνιστικό ήταν το τουρνουά, είδατε τις ΗΠΑ. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ευχαριστώ τον κόουτς που μας βοήθησε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Είχαμε σπουδαίους ανθρώπους για να μοιραζόμαστε τα αποδυτήρια και δεν μιλάω μόνο για τους παίκτες. Ήμασταν οικογένεια. Του χρόνου θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες. Η Αυστραλία ένα ματς έχασε και αποκλείστηκε. Πολλές καλές χώρες δεν έπαιξαν στα προημιτελικά. Εμείς το κάναμε και είμαι ακραία περήφανος».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.