Η απονομή του τροπαίου στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (vid)
i

© FIBA

Η απονομή του τροπαίου στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (vid)

Sportal newsroom 18:34 - 10.09.2023

Η Γερμανία επικράτησε της Σερβίας στον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ, πήρε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Γκόρντον Χέρμπερτ με τους παίκτες του σήκωσαν ψηλά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Γερμανία έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, επικρατώντας με 83-77 της Σερβίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Τα «πάντσερ» πραγματοποίησαν μια ονειρική πορεία στο φετινό τουρνουά, πετυχαίνοντας τεράστιες νίκες, μένοντας αήττητα και παίρνοντας μια ιστορική πρόκριση κόντρα στις ΗΠΑ.

Έτσι, πήραν τον τίτλο του Μουντομπάσκετ 2023 και μπήκαν στη χρυσή βίβλο των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Φυσικά, λίγη ώρα μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού ακολούθησε το τελετουργικό της στέψης, με τον Γκόρντον Χέρμπερτ και τους παίκτες του να σηκώνουν στον ουρανό της «Mall of Asia Arena» το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο πρόεδρος της της FIBA, Χαμάνε Νιανγκ, πραγματοποίησε την απονομή και παρέδωσε την κούπα στον Ντένις Σρούντερ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Η χρυσή βίβλος του Μουντομπάσκετ
FIBA WORLD CUP

17:57 - 10.09.2023

Η χρυσή βίβλος του Μουντομπάσκετ

Η Γερμανία επικράτησε της Σερβίας στον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ και πήρε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο. Δείτε τη λίστα με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1950 μέχρι σήμερα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.