Σοκ: Σέρβος άσος έχασε το ένα του νεφρό έπειτα από χτύπημα κόντρα στο Νότιο Σουδάν - Δείτε τον τραυματισμό του (vid)

Σοκ: Σέρβος άσος έχασε το ένα του νεφρό έπειτα από χτύπημα κόντρα στο Νότιο Σουδάν - Δείτε τον τραυματισμό του (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 08:39 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 04.09.2023

Ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το ένα του νεφρό έπειτα από χτύπημα που είχε δεχτεί στο παιχνίδι της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν.

Παρόλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η υγεία του Σίμανιτς δεν τέθηκε σε κίνδυνο, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης τελικά έχασε ένα από τα νεφρά του μετά από επιπλοκές από ένα χτύπημα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν.

Ο Μπορίσα Σίμανιτς, ο οποίος έπαιξε για την εθνική ομάδα της Σερβίας, κηρύχθηκε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA 2023 νωρίς την Πέμπτη λόγω επιπλοκών από ένα χτύπημα που δέχτηκε σε έναν από τους αγώνες. Φαίνεται πλέον ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Νότιο Σουδάν, ο Σίμανιτς δέχτηκε ένα χτύπημα στην περιοχή των νεφρών με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν και δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα. Μετά την αποχώρησή του από το παιχνίδι, ο παίκτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μανίλα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο παίκτης αιμορραγούσε βαριά, είπε αργότερα ο προπονητής Σβέτισλαβ Πέσιτς, και ήταν δύσκολο να βρει το αίμα που χρειαζόταν.

Η Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (KSS) ανακοίνωσε αρχικά ότι ο νεφρός και όλες οι λειτουργίες του διατηρήθηκαν. Ωστόσο, νέες πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό δεν συνέβη.

Όπως γράφει η Telegraf, ο Σίμανιτς έχασε ένα από τα νεφρά του.

Η Ομοσπονδία της Σερβίας επιβεβαίωσε την πληροφορία. Ο παίκτης έκανε νέα επέμβαση την Κυριακή, όπως ανακοίνωσαν οι Σέρβοι, λόγω επιπλοκών που προέκυψαν.

Μένει εκτός για το υπόλοιπο του τουρνουά, ενώ πλέον υπάρχει και κίνδυνος για την καριέρα του.

Μετά το παιχνίδι της Πέμπτης με τις Φιλιππίνες, ο παίκτης που τραυμάτισε τον Σίμανιτς - Νούνι Όμοτ - ρωτήθηκε για το περιστατικό.

«Άκουσα ότι κατέληξε στο νοσοκομείο. Ζητώ συγγνώμη, δεν είχα σκοπό να κάνω κανένα είδος βρώμικου παιχνιδιού. Ελπίζω να έχει γρήγορη ανάρρωση. Προσεύχομαι για εκείνον, θα είναι στις προσευχές μου»,  είπε.

«Δεν είμαι βρώμικος παίκτης, δεν υπήρξα ποτέ βρώμικος παίκτης», συνέχισε ο Όμοτ. «Από τα βάθη της καρδιάς μου, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους παρακολουθούν την υπόθεση και ιδιαίτερα από τον παίκτη».

Δείτε τη φάση του τραυματισμού του:

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: