Οι Σέρβοι ονειρεύονται χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το απίθανο πριμ που έταξε ο πρόεδρος της χώρας

Αλεξάνταρ Βούτσιτς (κέντρο στη φωτογραφία)

i

Sportal / Alexandar Dimitrijevic

Οι Σέρβοι ονειρεύονται χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το απίθανο πριμ που έταξε ο πρόεδρος της χώρας

Νίκος Καλαμπάκας 09:34 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 13.09.2023

Ο πρόεδρος της Σερβίας άνοιξε την... όρεξη του λαού επισημαίνοντας ότι στόχος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο σοφός λαός έλεγε ότι «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» και αυτό ταιριάζει γάντι στην εθνική Σερβίας η οποία τερμάτισε δεύτερη στο Μουντομπάσκετ και πλέον ονειρεύεται το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Η αποκάλυψη έγινε δια στόματος του προέδρου της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο, ο Λεμπρόν Τζέιμς θα έχει στρατολογήσει πολλούς αστέρες του ΝΒΑ προκειμένου να τον πλαισιώσουν στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να... δοξάσει τη Σερβία, εφόσον τους νικήσει στο τουρνουά!

«Βλέπω τον ΛεΜπρόν να στρατολογεί την ομάδα των ΗΠΑ, αλλά εμείς θα πάμε για το χρυσό. Θα αυξήσουμε τις αμοιβές. Αν φέρετε το χρυσό, κάθε ένας από εσάς θα πάρει 200.000 ευρώ. Αυξάνουμε σημαντικά το πριμ, θα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο», τόνισε ο ίδιος στον απολογισμό που έκανε για την παρουσία των Σέρβων στο Μουντομπάσκετ που φέτος διοργανώθηκε από τις Φιλιππίνες την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

«Στο Παγκόσμιο δείξατε καρδιά και ενέργεια πρωταθλητών. Ξέρω ότι δίνεται πίσω στη χώρα περισσότερα από όσα σας έδωσε η χώρα. Θέλω να ευχαρισρήσω ιδιαιτέρως τον Μπόρισα Σίμανιτς. Καταφέρατε να ενώσετε τη χώρα. Ο Αζρούντιν Ρέντζοβ, ένας Βόσνιος από τη Ζένιτσα προσέφερε ένα νεφρό στον Σίμανιτς», συνέχισε, δίνοντας και μια ευχάριστη είδηση για την περιπέτεια υγείας του Σίμανιτς, που έχασε το νεφρό του έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε στον αγώνα κόντρα στο Νότιο Σουδάν.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για συσπείρωση των Σέρβων σε αυτό το τουρνουά:

«Δεν έχω ξαναδει τόσους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να κοιτάνε με τόσο ενθουσιασμό τον Αβράμοβιτς, τον Μπογκντάνοβιτς, τον Μαρίνκοβιτς ή τόσους οπαδούς της Παρτίζαν να θαυμάζουν τον Ντόμπριτς και τον Νταβίντοβατς».

Το τραγούδι των Μιλουτίνοφ - Γιόκιτς σε νυχτερινό κέντρο της Σερβίας (vids)
FIBA WORLD CUP

09:08 - 13.09.2023

Το τραγούδι των Μιλουτίνοφ - Γιόκιτς σε νυχτερινό κέντρο της Σερβίας (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πήρε αγκαλιά τον συνονόματό του, Γιόκιτς και τραγουδούσαν παρέα στο νυχτερινό κέντρο που η Σερβία γιόρτασε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο φετινό Μουντομπάσκετ.

Όσο για το Παρίσι; Ο στόχος είναι ξεκάθαρος για τον ίδιο: «Περιμένουμε το χρυσό στο Παρίσι, όχι το ασημένιο, το χρυσό», είπε.

Tags: