Ο Νίκολα Γιόβιτς στο Sportal: «Την επόμενη φορά η Σερβία θα πάρει το χρυσό»

Νίκολα Γιόβιτς

Ο Νίκολα Γιόβιτς στο Sportal: «Την επόμενη φορά η Σερβία θα πάρει το χρυσό»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 26.09.2023

Η Σερβία έφτασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και ο Νίκολα Γιόβιτς ξεκαθάρισε στο Sportal πως η ομάδα του θα επιστρέψει για να κατακτήσει το χρυσό.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Σερβία κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. Τι κι αν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας μέτρησε σημαντικές απουσίες όπως οι Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Νίκολα Κάλινιτς και Μίλος Τεόντοσιτς;

Όσοι βρέθηκαν στην αποστολή του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκαναν κατάθεση ψυχής, αφήνοντας κάθε ικμάδα στο παρκέ. Ιδίως από τη στιγμή που ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το ένα του νεφρό, η εξέλιξη αυτή συσπείρωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, που αν και δεν κατάφερε να φτάσει στο χρυσό, έγραψε τη δική της ιστορία.

Για να φτάσει ως εδώ η Σερβία χρειάστηκε να βγουν μπροστά αρκετοί παίκτες, για να πλαισιώσουν τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Γιόβιτς ήταν ένας εξ αυτών, με τον άσο των Μαϊάμι Χιτ να δείχνει πως έχει όλο το μέλον μπροστά του για να λάμψει.

Κάθε εμπειρία με την εθνική ομάδα άλλωστε για τον ίδιο είναι εξόχως ησμαντική και τον κάνει να ωριμάζει σαν άνθρωπος. «Ήταν πιο πολύ σαν άνθρωπος. Το να είμαι σε θέση να δουλέψω με αυτούς τους ανθρώπους και να βλέπω τι κάνουν στην καθημερινότητά τους ήταν απίστευτο. Μεγάλωσα σαν άτομο και αυτό ήταν το πιο σπουδαίο», εξήγησε στο Sportal με το πέρας του μεγάλου τελικού.

Στη Μανίλα πανηγύρισε το πρώτο του μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας, όμως όπως παραδέχτηκε «θέλαμε το χρυσό, δώσαμε τα πάντα για κα τα καταφέρουμε. Πετύχαμε, αλλά την επόμενη φορά θα είμαστε εκεί που θέλουμε».

Η νέα σεζόν θα τον βρει ξανά στο ΝΒΑ και μέσα από την εθνική ομάδα «θέλω να κρατήσω τα πάντα ενόψει της νέας σεζόν. Απλώς τα πάντα», έχοντας ως στόχο να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος και πιο βελτιωμένος πάνω στο πακέ.

Όσο για το τέλος, ως ένας από τους βενιαμίν του συνόλου, στάθηκε στην συνεισφορά του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και όσα έμαθε από τον ηγέτη της εθνικής Σερβίας. «Ήταν σπουδαίο να παίξω μαζί του. Είναι εκπληκτικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους που φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.