«Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε τραυματίας στον τελικό»

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

©Intime

«Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε τραυματίας στον τελικό»

Νίκος Καλαμπάκας 19:27 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:28 - 10.09.2023

Οι δηλώσεις του Σβέτισλαβ Πέσιτς, προπονητή της Σερβίας, μετά την ήττα της ομάδας του από τη Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η αποκάλυψη ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Καναδά και ήταν αμφίβολος.

Η Σερβία ηττήθηκε από τη Γερμανία στον τελικό του Μουντομπάσκετ και ο κόουτς της ομάδας των Βαλκανίων, Σβέτισλαβ Πέσιτς, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα από τον αγώνα με τον Καναδά.

O «Νίκο» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσε να πιάσει την απόδοση στην οποία μας είχε συνηθίσει σε αυτό το τουρνουά, με τον προπονητή του να εξηγεί τους λόγους:

«Συγχαρητήρια στη Γερμανία για το σπουδαίο παιχνίδι της. Το άξιζε, έπαιξε για 40 λεπτά σε υψηλό επίπεδο, είχε συνέχεια, είχε δυναμισμό. Νίκησε όλους τους αγώνες της, οπότε πρέπει να της πούμε μπράβο», είπε αρχικά ο Πέσιτς.

«Για εμάς, η κατάσταση ήταν δύσκολη. Σε ένα τέτοιο ματς, χρειαζόμασταν καλύτερο ροτέισον. Ο Μιλουτίνοβ δεν ξέραμε αν θα έπαιζε, διότι είχε μυϊκό πρόβλημα μετά από τον αγώνα με τον Καναδά. Το ιατρικό επιτελείο έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όμως μέσα σε 48 ώρες δεν μπορούσαμε να τον έχουμε έτοιμο, ήταν πολύ δύσκολο.

Στο ξεκίνημα χάσαμε τον Ντόμπριτς, έναν πολύ σημαντικό παίκτη. Ο Μπογκντάνοβιτς ένιωθε άρρωστος, οπότε είχαμε πολλά προβλήματα, τα περισσότερα στη ζωή μου. Αυτά πρέπει να πω γιατί αυτά είναι αλήθειες. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ποιος δεν θα ήταν περήφανος γι' αυτά τα παιδιά. Είχαμε την ευκαιρία μας. Θέλαμε απλά να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», κατέληξε ο κόουτς της Σερβίας.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.