Πέμπτος συνεχόμενος χαμένος τελικός για τη Σερβία σε όλες τις διοργανώσεις

Μάρκο Γκούντουριτς

Πέμπτος συνεχόμενος χαμένος τελικός για τη Σερβία σε όλες τις διοργανώσεις

Χρήστος Τσάλτας 10:14 - 11.09.2023

Η Σερβία έφτασε και πάλι στην πηγή, αλλά δεν φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, με την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς να γνωρίζει την ήττα σε πέμπτο διαδοχικό τελικό σε Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 2009 έως και σήμερα.

Αποστολή στη Μανίλα

Το 2002 η Σερβία έφτασε στην κορυφή του κόσμου, καθώς ως Γιουγκοσλαβία, τότε κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Αργεντινή και να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς καθοδήγησε την ομάδα του στο μεγάλο τουρνουά, με τους Σέρβους να θέλουν να επαναλάβουν εκείνο το κατόρθωμα.

Στη Μανίλα η ομάδα του Πέσιτς έφτασε ξανά στον τελικό, όμως η Γερμανία αποδείχθηκε ανώτερη, υποχρεώνοντας τους Σέρβους σε ακομα μια ήττα. Η σύνδεση με το 2002 μάλιστα δεν ήταν τυχαία, καθώς τότε χρονολογείται ο τελευταίος νικηφόρος τελικός της Σερβίας.

Έκτοτε, οι Σέρβοι έπαιξαν 5 τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2009 και το 2017 βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό του Eurobasket, το 2014 και το 2023 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το 2016 έπαιξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Και στα 5 παιχνίδια η Σερβία δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης και πλέον, μετά και το 83-77 από τους Γερμανούς, μετράει 5 συνεχόμενους χαμένους τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον οι Σέρβοι στρέφουν το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση και φιλοδοξούν με γεμάτο ρόστερ να φτάσουν στην πηγή κια να φορέσουν ξανά το χρυσό μετάλλιο.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: