Το γλέντι των Γερμανών για την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ (vid)

Πανηγυρισμοί στη Γερμανία

i

Dt. Basketball Bund / Twitter

Το γλέντι των Γερμανών για την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 12:02 - 13.09.2023

Η επιστροφή της Γερμανίας από τη Μανίλα ως πρωταθλήτρια κόσμου συνδυάστηκε με ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Φρανκφούρτης.

Η Γερμανία κατέκτησε το φετινό Μουντομπάσκετ και στην υποδοχή της ομάδας από τους πολίτες της χώρας η σαμπάνια και οι πανηγυρισμοί είχαν την τιμητική τους.

Ένα ξέφρενο πάρτι στήθηκε στους δρόμους της Φρανκφούρτης για την υποδοχή των παικτών του Γκόρντον Χέρμπερτ που για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το φετινό Μουντομπάσκετ είχε την υπογραφή των «πάντσερ» φαρδιά - πλατιά, αφού ο Ντένις Σρέντερ και η παρέα του κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση και να κατακτήσουν για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αυτό φυσικά ξεσήκωσε τον γερμανικό λαό που το απόγευμα της Τρίτης 12/9 ξεχύθηκε στους δρόμους της Φρανκφούρτης προκειμένου να αποθεώσει την ομάδα.

Η σαμπάνια είχε την τιμητική της, κάτι που είναι φυσιολογικό σε τέτοιες περιστάσεις, ενώ οι πανηγυρισμοί συνέθεταν το σκηνικό της χαράς στη γερμανική πόλη.

Ο κόσμος αποθέωσε όλους τους παίκτες, έχρισε επόμενο ηγέτη της ομάδας τον Φραντς Βάγκνερ, ενώ ο Χέρμπερτ αστειευόμενος έλεγε ότι ο αδερφός του, Μο, μιλάει περισσότερο, όμως ο Φραντς είναι ο ψυχρός εκτελεστής της ομάδας.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια θριαμβευτική περιπέτεια για τη Γερμανία. Επόμενος στόχος για τους πρωταθλητές Κόσμου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου. Η Γερμανία επιθυμεί να πάει στη Γαλλία και να αποδείξει ότι η πορεία της στο Μουντομπάσκετ μόνο τυχαία δεν ήταν και άπαντες πλέον ονειρεύονται ένα μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Εχθρός του καλού άλλωστε, είναι πάντα το καλύτερο και τα «πάντσερ» επιθυμούν τη διαρκή βελτίωσή τους. 

Η Γερμανία περιμένει τον Μάξι Κλέμπερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
FIBA WORLD CUP

11:50 - 11.09.2023

Η Γερμανία περιμένει τον Μάξι Κλέμπερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA η Γερμανία έφτασε στην κορυφή του κόσμου και πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα και πώς θα παρουσιαστεί δυνατή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, εκεί όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Μάξι Κλέμπερ είναι πολλές.

Μένει να αποδείξουν και στις επόμενες διοργανώσεις ότι αυτή είναι η αρχή μιας ομάδας ικανής να σαρώσει τα πάντα. Το υλικό υπάρχει και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη....

Tags: