Oι περιπέτειες του Γιάννη στην Ιντιάνα: Όλες οι στιγμές από το όγδοο All-Star Game της καριέρας του (vids)
i

photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Oι περιπέτειες του Γιάννη στην Ιντιάνα: Όλες οι στιγμές από το όγδοο All-Star Game της καριέρας του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:13 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 19.02.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, έλαβε μέρος για όγδοη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ. Εκεί που εμφανίζονται οι καλύτεροι των καλύτερων. Και έζησε την εμπειρία με την οικογένειά του, προσέφερε εντυπωσιακές στιγμές στον αγώνα και πανηγύρισε μαζί με τον MVP και συμπαίκτη του Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας, μέρες πριν συμπληρωθούν τα ρόστερ των επίλεκτων ομάδων από την Ανατολή και την Δύση που θα έπαιρναν μέρος στο All-Star Game του 2024, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήξερε καλά πως θα ήταν μέλος της πρώτης πεντάδας των ανατολικών. Τέτοιες αμφιβολίες δεν έχουν τεθεί, διότι είναι ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στο ΝΒΑ

Δεν ήξερε όμως, πως θα είναι και ο πρώτος σε ψήφους. Μπορεί να το είχε φανταστεί, αλλά τελικά ήταν και μάλιστα ξεπέρασε τον δεύτερο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς κατά δεκάδες χιλιάδες. Έναν άνθρωπο που εκτός από πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, είναι και ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε All-Star Games: 20 στον αριθμό και συνεχίζει!

Όταν τελικά πήγε στην Ιντιάνα, τον τόπο που φιλοξένησε φετινό All-Star Weekend, ήθελε απλώς να το διασκεδάσει. Να κάνει ένα... reset, γιατί η κανονική διάρκεια της σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά της και οι Μιλγουόκι Μπακς πολλές προκλήσεις, αλλά και δυσκολίες. Ήθελε να το χαρεί, μαζί με την οικογένειά του και το έκανε. 

Ήταν εκεί με την αγαπημένη του Μαράια και τα παιδιά του, έπαιξαν, γέλασαν, παρακολούθησαν τα event (φυσικά) και η διαδρομή του ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/2) με την παρουσια του στο All-Star Game που έριξε την αυλαία και έσβησε τα φώτα και τους προβολείς. 

Ο ίδιος δεν πήρε κάποια ατομική διάκριση, αλλά η Ανατολή νίκησε με ιστορικό ρεκόρ πόντων την Δύση: 211-186 και συμπαίκτης του στο Μιλγουόκι, Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν ο MVP. Γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα μιας και μπορεί να του προσφέρει έξτρα ενέργεια για τη συνέχεια της δράσης του «μαγικού πλανήτη». 

Άλλωστε ο Dame ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ολόκληρου του τριημέρου μιας και κατέκτησε και τον διαγωνισμό τριπόντων που είχε προηγηθεί μία μέρα πριν. 

Πάντως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους 23 πόντους που έβαλε στο ματς, έφθασε τους 199 στο σύνολο της πορείας του στα All-star Games (στα οκτώ που έχει λάβει μέρος) και πέρασε τον θρυλικό Ουίλτ Τσάμπερλεϊν

Πλέον βρίσκεται στην 11η θέση όλων των εποχών στη σχετική λίστα και στο μέλλον θα περάσει σίγουρα μερικούς ακόμα. Άλλωστε, ο Σακίλ Ο'Νιλ έχει βάλει μόνο τρεις περισσότερους (202), οπότε είναι δεδομένο πως θα μπει κάποια στιγμή στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών.