Η Ανατολή του Αντετοκούνμπο έκανε... party, έβαλε 211 πόντους και νίκησε τη Δύση στο 73ο All-Star Game (vids)
i

photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Η Ανατολή του Αντετοκούνμπο έκανε... party, έβαλε 211 πόντους και νίκησε τη Δύση στο 73ο All-Star Game (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:28 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 07:46 - 19.02.2024

Σε διαγωνισμό τριπόντων μετέτρεψε και το All-Star Game o Ντέιμιαν Λίλαρντ, έβαλε 11 σουτ από μακριά, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον ακολούθησε (10/14), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε 23 πόντους και η Ανατολή διέλυσε τη Δύση με σκορ 211-186. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν μπει περισσότεροι πόντοι!

Το ότι οι άμυνες πάνε… περίπατο ήταν δεδομένο. Εδώ αυτό ισχύει καμιά φορά  και σε αγώνα της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, άρα στο All-Star Game σχεδόν απαγορεύεται να αμύνεσαι. Με τρόπο που μπορεί να διωχθείς ποινικά, άμα το κάνεις. 

Έτσι, η Ανατολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ και να πάρει μία εντυπωσιακή νίκη. Έβαλε 104 πόντους μέχρι το ημίχρονο και 211 πόντους με την ολοκλήρωση της παράστασης του 73ου All-Star Game, που φιλοξενήθηκε στην Ιντιάνα και ολοκλήρωσε με τον πιο… παραγωγικό τρόπο την γιορτή του «μαγικού πλανήτη». 

Έτσι, οι Ανατολικοί επικράτησαν της Δύσης που έφθασε μέχρι τους 186 πόντους, κυρίως λόγο του Καρλ Άντονι-Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που πίεσε στο τέλος, έβαλε 50 πόντους, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει την παρέα του Greek Freak, που από νωρίς είχε πάρει… φωτιά. 

Ο Αντετοκούμπο έπαιξε 23 λεπτά και είχε 23 πόντους (με 11/16 σουτ). Ο συμπαίκτης του όμως, στους Μιλγουόκι Μπακς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε κερδίσει στον διαγωνισμό τριπόντων -για δεύτερη σερί χρονιά- συνέχισε από εκεί που σταμάτησε μία μέρα πριν. 

Μετέτρεψε σε… δεύτερο διαγωνισμό τριπόντων, τον αγώνα των δύο επίλεκτων ομάδων, ευστόχησε σε 11 από τα 23 που εκτέλεσε και ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών: 39 πόντοι σε 28 λεπτά. 

Εντυπωσιακός ήταν και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ο οποίος αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό της ομάδας τους, τους Ιντιάνα Πέισερς και έκανε όλη την πόλη περήφανη με την εμφάνισή του. 

Είχε προηγηθεί και γι’ αυτόν μία διάκριση στο All-Star Weekend, αφού την πρώτη μέρα μαζί με τους συμπαίκτες του στους Πέισερς (Μπεν Μαθουρίν και Μάιλς Τέρνερ) είχε κερδίσει στο Skill Challenge. Τώρα, ανταγωνίστηκε στα τρίποντα τον Λίλαρντ και είχε 10 εύστοχα σε 14 προσπάθειες

Οι δυο τους ένωσαν της δυνάμεις του στην πραγματικότητα και οδήγησαν την… παράταξή τους (Ανατολή) στην ιστορική καταγραφή πόντων και σε μία λαμπερή νίκη επί της Δύσης, από την οποία πέραν της «πενηντάρας» του Καρλ Άντονι-Τάουνς, προέκυψαν κι άλλα πράγματα. 

Όπως για παράδειγμα, η 20η συμμετοχή του ΛεΜπρόν Τζέιμς σε All-Star Game, που κανείς δεν έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από αυτόν. Αγωνίστηκε για 14 λεπτά (8 πόντοι) και έδωσε κυρίως τόπο στα νιάτα. 

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είναι ο MVP της μεγάλης γιορτής, παρά τα παράπονα της κερκίδας (vids)
NBA

06:47 - 19.02.2024

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είναι ο MVP της μεγάλης γιορτής, παρά τα παράπονα της κερκίδας (vids)

Με 36 πόντους, που προήλθαν κυρίως με τα τρίποντά του (11 εύστοχα) ο Ντέμιαν Λίλαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ στη νίκη της Ανατολής επί της Δύσης και πήρε σπίτι του (και) το βραβείο του MVP στο 73ο All-Star Game του NBA. Το κοινό ήθελε να βραβευτεί ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, αλλά δεν έγινε το χατίρι του!

Κι όταν ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ βρίσκει χώρο, τότε σκοράρει με συχνότητα. Ο Καναδός είχε 31 πόντους με 7/10 τρίποντα, αλλά απλώς βοήθησε τον Τάουνς να… μαζέψουν την διαφορά και να μην ηττηθούν πάνω από 30 πόντους.

Box score