O Λίλαρντ και πάλι στον θρόνο του - Νίκησε ξανά στο τελευταίο σουτ τον διαγωνισμό τριπόντων (vids)
i

photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

O Λίλαρντ και πάλι στον θρόνο του - Νίκησε ξανά στο τελευταίο σουτ τον διαγωνισμό τριπόντων (vids)

Για δεύτερη σερί χρονιά ο διαγωνισμός τριπόντων του NBA All-Star Weekend κρίθηκε στο τελευταίο σουτ και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μιλγουόκι Μπακς ήταν και πάλι αυτός που το έβαλε!

Οι δείκτες του ρολογιού κόλλησαν στο ίδιο ακριβως σημείο. Και έδειχναν ώρα… Ντέιμιαν Λίλαρντ. 

Κι αν ο Στέφεν Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών, ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους καλύτερους

Ειδικά υπό συνθήκες πίεση ο Dame Time έχει τρομερή παράδοση. Μόνος του μπορεί να το χάσει, αλλά υπό πίεση χρόνου (και αντιπάλου) αποκτά μεγαλύτερο κίνητρο και τρομερή αποτελεσματικότητα. Πάντα το αποκτούσε, με τους Μπλέιζερς, προσπαθεί να το αποκτήσει με τους Μπακς, αλλά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του All-Star Weekend το… έχει. 

Με όμοιο τρόπο με την περσινή του κατάκτηση, δηλαδή στο τελευταίο σουτ, τα κατάφερε και φέτος! 

Ευστόχησε και τελικά άφησε πίσω οριακά πίσω του τον Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς) και λίγο πιο πίσω τον Καρλ Άντονι-Τάουνς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς). Οι τρεις τους συμμετείχαν στον τελικό, που προέκυψε μέσα από Tie Breaker. Καθώς στον πρώτο γύρο ο Λίλαρντ, ο Γιανγκ, ο Άντονι-Τάουνς, αλλά και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον των Πέισερς ήταν ισάπαλοι.

Τελικά… επιβίωσαν οι τρεις πρώτοι, πριν το τρόπαιο καταλήξει στα χέρια του Ντέιμιαν Λίλαρντ για ακόμα μια φορά. 

O Κάρι επικράτησε οριακά στην κόντρα του με την Σαμπρίνα Ιονέσκου (vids)
NBA

07:16 - 18.02.2024

O Κάρι επικράτησε οριακά στην κόντρα του με την Σαμπρίνα Ιονέσκου (vids)

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου των Νιου Γιορκ Λίμπερτι άρχισε να ευστοχεί στα τρίποντα με μεγάλη συχνότητα και ο Στέφεν Κάρι χρειάστηκε να πιέσει τον εαυτό του στο όριο για να πάρει τελικά τη νίκη, σε μία καινοτόμα διαδικασία για το ΝΒΑ και το All-Star Weekend, που όλοι θέλουν να αναπτυχθεί!

Στον πρώτο γύρο, συμμετείχαν επίσης ο Τζέιλεν Μπράνσον των Νιου Γιορκ Νικς, ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Μαλίκ Μπίσλεϊ των Μιλγουόκι Μπακς και ο Λάουρι Μάρκανεν των Γιούτα Τζαζ που ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά όχι αρκετά αποτελεσματικοί. Είχαν πάντως όλοι τους τουλάχιστον 20 στο σκορ και το 26 ήταν το max.