Ο Μάικλ Τζόρνταν παραμένει ο χειρότερος όλων των εποχών που έχει λάβει μέρος σε All-Star διαγωνισμό τριπόντων (vid)
i

© photo by Brian Bahr / Getty Images / Ideal Images

Ο Μάικλ Τζόρνταν παραμένει ο χειρότερος όλων των εποχών που έχει λάβει μέρος σε All-Star διαγωνισμό τριπόντων (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:45 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 19.02.2024

Το 1990 ο Μάικλ Τζόρνταν είχε τη φαεινή ιδέα να διαγωνιστεί στα τρίποντα του All-Star Weekend και τότε γράφτηκε η μόνη... μαύρη σελίδα του βιογραφικού του. Διότι, ο κορυφαίος (της πλειοψηφίας) όλων των εποχών είχε 5/30 σουτ και το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας της ιστορίας.

Ακόμα και οι υπερήρωες έχουν αδυναμίες. Ο Superman για παράδειγμα, που όλα τα μπορεί και όλα τα καταφέρνει, δεν αντέχει ούτε καν την εικόνα του κρυπτονίτη. Και ο Αχιλλέα ήταν αθάνατος... παντού, αλλά θνητός στην φτέρνα. Όταν δέχθηκε το βέλος στο συγκεκριμένο σημείο -κι αφού φορούσε ξώφρερνο υπόδημα- από τον Πάρι, πέθανε! 

Έτσι λοιπόν και ο GOAT του ΝΒΑ, ο Μάικλ Τζόρνταν, είχε τη δική του αδυναμία. Βέβαια, αν η ομάδα του (Σικάγο Μπουλς) χρειαζόταν ένα καλάθι για να νικήσει, τότε η παράδοση λέει πως θα το έβαζε ό,τι κι αν γινόταν, όποιος κι όσοι κι αν τον μάρκαραν. Γι' αυτό άλλωστε και δεν ηττήθηκε ποτέ σε τελικούς! 

Τις φορές όμως, που εμφανίστηκε σε All-Star Weekend, είτε εκπροσωπώντας την ομάδα και την περιφέρειά του (τους Μπουλς και την Ανατολή), είτε τον εαυτό του σε ατομικά διαγωνιστικά προγράμματα, έκανε πάντα αίσθηση. Δύο φορές άλλωστε, κατέκτησε τον διαγωνισμό καρφωμάτων και μάλιστα σε διαδοχικές χρονιές, αλλά το 1990 όταν επέλεξε να ανταγωνιστεί τους σουτέρ στον διαγωνισμό τριπόντων έκανε... δύο φορές αίσθηση. Μα ήταν αρνητική! 

Διότι στα 30 σουτ που επιχείρησε ευστόχησε μόλις στα πέντε! Δηλαδή με ποσοστό 16,67% και αυτό αποτελεί την χειρότερη επίδοση σε διαγωνισμούς τριπόντων όλων των εποχών. Και τη μόνη που δεν έφθασε ούτε καν το 20%

Ο δεύτερος πιο άστοχος όλων των εποχών είναι ο Βλαντιμίρ Ραντμάνοβιτς των Σιάτλ Σούπερσονικς από το 2005 όταν είχε βάλει 6/30 (20%), το ίδιο ποσοστό που είχε και ο Κέβιν Χέρτερ των Σακραμέντο Κινγκς το 2023

O Λίλαρντ και το back to back στον διαγωνισμό τριπόντων - Ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας του ΠΑΟΚ το έχουν ξανακάνει! (vids)
NBA

13:44 - 18.02.2024

O Λίλαρντ και το back to back στον διαγωνισμό τριπόντων - Ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας του ΠΑΟΚ το έχουν ξανακάνει! (vids)

Την ώρα που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μπακς κατακτούσε για δεύτερη σερί χρονιά τον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Weekend, το μυαλό ταξίδεψε στις περιπτώσεις που ΝΒΑers τα κατάφεραν διαδοχικές φορές. Ο Τζέισον Καπόνο που έπαιξε στον Παναθηναϊκό (2012-13) και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς του ΠΑΟΚ (1993-98) είναι ανάμεσα στους πέντε που έχουν επαναλάβει το... κατόρθωμα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη μέρα που ο Τζόρνταν έκανε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, στον διαγωνισμό του 1990, ο συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς, Γκρεγκ Χότζες έβαλε το ένα μετά το άλλο. Και μάλιστα, νίκησε τον διαγωνισμό κάτι που το έχει καταφέρει διαδοχικές φορές, όπως έκανε φέτος ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Σικάγο Μπουλς και όπως είχαν καταφέρει επίσης ένας πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και ένας πρώην του ΠΑΟΚ: Ο Τζέισον Καπόνο και ο Πέτζα Στογιακοβιτς