O Λίλαρντ και το back to back στον διαγωνισμό τριπόντων - Ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας του ΠΑΟΚ το έχουν ξανακάνει! (vids)
i

© photo by Jed Jacobsohn / Getty Images / Ideal Images

O Λίλαρντ και το back to back στον διαγωνισμό τριπόντων - Ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας του ΠΑΟΚ το έχουν ξανακάνει! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:44 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 18.02.2024

Την ώρα που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μπακς κατακτούσε για δεύτερη σερί χρονιά τον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Weekend, το μυαλό ταξίδεψε στις περιπτώσεις που ΝΒΑers τα κατάφεραν διαδοχικές φορές. Ο Τζέισον Καπόνο που έπαιξε στον Παναθηναϊκό (2012-13) και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς του ΠΑΟΚ (1993-98) είναι ανάμεσα στους πέντε που έχουν επαναλάβει το... κατόρθωμα!

Πέρσι τέτοιον καιρό, στο Σολτ Λέικ της Γιούτα, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ εκπροσώπησε τον εαυτό του στο All-Star Weekend του 2023, αλλά και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Την ομάδα την οποία ανήκε από την πρώτη του μέσα στο ΝΒΑ, μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Τότε που έγινε ανταλλαγή στους Μιλγουόκι Μπακς και μαζί τους και στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα διεκδικήσει φέτος την επιτυχία. Δηλαδή, το δακτυλίδι του πρωταθλητή. 

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, πήγε στην Ιντιανάπολις για τη φετινή γιορτή του «μαγικού πλανήτη», έχοντας τον τίτλο του νικητή του διαγωνισμού τριπόντων, που κουβαλούσε από την περσινή διοργάνωση. Και στο τέλος της προσπάθειάς του, επανέλαβε την επιτυχία. Κατέκτησε το τρόπαιο του καλύτερου σουτέρ για διαδοχική χρονιά, κάτι που έχει συμβεί μόνο άλλες πέντε φορές στην ιστορία. 

Το 2008 ήταν η πιο πρόσφατη. Ο Τζέισον Καπόνο των Τορόντο Ράπτορς, πρωταθλητής με τους Μαϊάμι Χιτ το 2006, μία χρονιά μετά το δακτυλίδι κι αφού είχε μετακομίσει στον Καναδά, κατέκτησε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Και την επόμενη χρονιά έκανε το ίδιο. Πρόκειται για τον Αμερικανό σουτέρ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη μόνο μία σεζόν και αυτή ήταν το 2012-13, όταν και φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Πάντως, ο Καπόνο δεν είναι ο μόνος παικτης που έχει αγωνιστεί στη χώρα μας και έχει νικήσει δύο φορές σερί στα τρίποντα. Το έχει κάνει και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. O Σέρβος που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερυθρό Αστέρα (1992-93), αλλά ουσιαστικά είναι... θρέμμα του ΠΑΟΚ (1993-1998) έκανε μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ. Έγινε τρεις φορές All-Star με τους Σακραμέντο Κινγκς και πέραν από την παρουσία του στους εκλεκτούς της λίγκας, τις δύο φορές που εμφανίστηκε στον διαγωνισμό τριπόντων (το 2002 και το 2003) δεν είχε αντίπαλο. 

Πέραν του Καπόνο, του Στογιακοβιτς και του Λίλαρντ, εξίσου αποτελεσματικά σε δύο συνεχόμενες χρονιές τα έχει καταφέρει επίσης ο Γκρεγκ Χότζις των Σικάγο Μπουλς και ο Μαρκ Πράις των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ ο μόνος που έχει κάνει το «3 στα 3» είναι ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς, Λάρι Μπερντ (1984-1986). Ο αγαπημένος σουτέρ του Φραγκίσκου Αλβέρτη

Κορυφώνεται το κέφι στην Ιντιάνα: Γιάννης εναντίον ΛεΜπρόν και Ανατολή εναντίον Δύσης - Όλη η προϊστορία των All-Star Games (vids)
NBA

12:11 - 18.02.2024

Κορυφώνεται το κέφι στην Ιντιάνα: Γιάννης εναντίον ΛεΜπρόν και Ανατολή εναντίον Δύσης - Όλη η προϊστορία των All-Star Games (vids)

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/2, 03:00), στην Ιντιάνα, ξεκινά το All-Star Game που ολοκληρώνει την γιορτή του ΝΒΑ και η Ανατολή με αρχηγό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα «μονομαχήσει» με τους δυτικούς του ΛεΜπρόν Τζέιμς - Όλη η προϊστορία από το 1951 μέχρι και... πέρσι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στον διαγωνισμό καρφωμάτων προέκυψε back to back κατάκτηση. Αυτή του Μακ ΜακΚλανγκ των Ορλάντο Μάτζικ, που αγωνίζεται κυρίως στην G-League. Και αυτό στο παρελθόν το έχουν καταφέρει μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1987, 1988), ο Τζέισον Ρίτσαρντσον (2002, 2003), ο Νέιτ Ρόμπινσον (2009, 2010) και ο Ζακ ΛαΒίν (2015, 2016). 

🔴 Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τον τελικό του Final 8 & το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!