Ο Σενγκούν είναι ο Τούρκος Μάγος του Τέξας: Έβαλε 46 πόντους και έκανε κόλπα που μέχρι και ο Χάρι Πότερ θα ζήλευε (vids)

Ο Σενγκούν είναι ο Τούρκος Μάγος του Τέξας: Έβαλε 46 πόντους και έκανε κόλπα που μέχρι και ο Χάρι Πότερ θα ζήλευε (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:55 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 06.03.2024

Την βραδιά που ο Αλπερέν Σενγκούν των Ρόκετς έβαλε 45 πόντους στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά των Σπερς και έκανε ρεκόρ καριέρας η FIBA θύμισε την σχέση του Τούρκου με τον Χάρι Πότερ...

Η λατρεία του Αλπερέν Σενγκούν για τον Χάρι Πότερ είναι γνωστή στους συγγενείς και τους φίλους. Μάλιστα, ένας από αυτούς, κάποια στιγμή -όπως είχε αποκαλύψει προ πολλού ο ίδιος- τον απέτρεψε από το να κάνει ένα τατουάζ στο κορμί του με τον φανταστικό ήρωα της σειράς φημισμένης Best Seller σειράς βιβλίων της βρετανίδας Τζέι Κέι Ρόουλινγκ. «Και είχε δίκιο, γιατί όσο και να μου αρέσει ο χαρακτήρας, θα ήταν κάπως αστείο το πρώτο μου τατουάζ να ήταν αυτό», είχε πει ο Σενγκούν.

Πάντως, τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/3) ο Σενγκούν δεν αγωνίστηκε σαν εκπαιδευόμενος ταχυδακτυλουργός, αλλά σαν ένας πολύπειρος και παντοδύναμο μάγος.

Έβαλε 45 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Βικτόρ Ουεμπανιαμά, οδήγησε τους Χιούστον Ρόκετς στη νίκη επί τους Σαν Αντόνιο Σπερς και η FIBA με μία ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσε όσους δεν γνώριζαν και θύμισε σε όσους το είχαν ξεχάσει πως ο 23χρονος Τούρκος έχει χαρίσματα στο μπάσκετ που μοιάζουν με τα ταλέντο του Χάρι Πότερ.

«Ο Τούρκος Μάγος από το Τέξας έκανε τα... μαγικά του», έγραψε η διεθνής ομοσπονδία στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook και συνόδευσε τα γραφόμενα με μία φωτογραφία του Σενγκούν από τις Απόκριες ή από Cosplay πάρτι. Κάτι τέτοιο!

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών
NBA

15:28 - 22.02.2024

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών

Αρχικά λέγονταν απλώς «πεντάρια», μετά καθιερώθηκε ο όρος «πίβοτ» και κατέληξαν τελικά να ονομάζονται «σέντερ». Η ιστορία των ψηλών του μπάσκετμπολ ξεκινάει από τους άχαρους μόνιμους κατοίκους της ρακέτας και φθάνει μέχρι τον Νίκολα Γιόκιτς και την... σχολή του, που με τα προσόντα και τον εξελιγμένο τρόπο παιχνιδιού τους δημιουργούν την ανάγκη να «βαπτιστούν» ξανά οι ψηλοί γιατί το «σέντερ» ξεπεράστηκε!

Ο Τούρκος στα... σκάρτα 22 του, διανύει την τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς και κάθε βράδυ θυμίζει όλο και περισσότερο με το παιχνίδι του τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκερς. Και την πραγματικότητα, αυτός, μαζί με τον Λιθουανό Ντομάντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς, αλλά και τον Γάλλο Βικτόρ Ουεμπανιαμά των Σαν Αντόνιο Σπερς, αποτελούν το μέλλον των ψηλών στο παγκόσμιο μπάσκετ.