Ο Σενγκούν έκανε επίδειξη ταλέντου κόντρα στον Ουεμπανιαμά - Οι Μάτζικ εκμεταλλεύτηκαν τις νέες ήττες των Νικς και των Σίξερς (vids)

Ο Σενγκούν έκανε επίδειξη ταλέντου κόντρα στον Ουεμπανιαμά - Οι Μάτζικ εκμεταλλεύτηκαν τις νέες ήττες των Νικς και των Σίξερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 06.03.2024

Στο Χιούστον ο Αλπερέν Σενγκούν έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Έβαλε 45 πόντους (είχε και 16 ριμπάουντ) και το πιο εντυπωσιακό ήταν πως το έκανε απέναντι στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά και οδήγησε τους Ρόκετς στη νίκη επί των Σπερς. Στο μεταξύ, οι Ορλάντο Μάτζικ νίκησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς και σε μια βραδιά «αναρριχήθηκαν» τρεις θέσεις στην κατάταξη.

Οι μεγάλες και... συνδυαστικές κόντρες έγιναν στην Ανατολή. Εκεί, όπου οι Νικς και οι Σίξερς υποφέρουν λόγω των τραυματισμών και πλέον σπανίως συλλέγουν νίκες.

Οι πρώτοι χωρίς του Τζέιλεν Μπράνσον, Τζούλιους Ραντλ και Ότζι Ανουνόμπι έχασαν στη Νέα Υόρκη από τους Ατλάντα Χοκς (116-100), ενώ οι δεύτεροι χωρίς τις υπηρεσίες των Τζόελ Εμπίντ και Ταϊρίς Μάξεϊ ηττήθηκαν στο Μπρούκλιν (112-107) από τους Νετς. Και αυτά τα δύο αποτελέσματα τα εκμεταλλεύτηκαν οι Ορλάντο Μάτζικ που νίκησαν στη Σάρλοτ τους Χόρνετς (101-89) και ξαφνικά σε μία βραδιά, από έβδομοι βρέθηκαν... τέταρτοι!

Ναι μεν στην πρώτη θέση της περιφέρειας τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, παρά την ήττα των Μπόστον Σέλτικς στο Κλίβελαντ, από εκεί και πέρα όλα είναι... ρευστά. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, «μονομαχούν» για την δεύτερη θέση, ενώ οι πλέον με 36-26 βρίσκονται οι Ορλάντο Μάτζικ και οι Νιου Γιορκ Νικς και μία νίκη λιγότερη και ίδιες ήττες (35-26), έχουν οι Μαϊάμι Χιτ και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Πάντως, παρά τις τρομερές μονομαχίες που έγιναν στην Ανατολή, ένα τοπικό ντέμπι της Δύσης δημιούργησε μία τρομερή συνθήκη.

Στο Τέξας, οι Χιούστον Ρόκετς φιλοξένησαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς και ο Αλπερέν Σενγκούν αποφάσισε να... διδάξει μερικά πράγματα στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Ο Τούρκος δεν έχει κλείσει καν τα 22 χρόνια ζωής, αλλά βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ και ο 20χρονος Γάλλος rookie αισθάνθηκε -ίσως για πρώτη φορά μειονεκτικά.

Ο Σενγκούν, με την τεχνική του και το μυαλό του, ήταν απολαυστικός και οδήγησε τις ρουκέτες στη νίκη με 114-101. Έκανε ρεκόρ καριέρας με 45 πόντους (!) πήρε 16 ριμπάουντ και μετά από αυτή την εμφάνιση το status του ανεβαίνει επίπεδο. Έτσι κι αλλιώς κάνει μία σπουδαία σεζόν, αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύει γιατί οι σέντερ του ΝΒΑ είναι καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση.

Ο Ουεμπανιαμά απέναντί του δεν είχε καμία απάντηση. Στην επίθεση ήταν... αόρατος (10 πόντοι με 2/5 δίποντα και 2/5 τρίποντα), πήρε 11 ριμπάουντ, έκανε 7 μπλοκ, αλλά την 45άρα του Σενγκούν απέναντί του θα την θυμάται για καιρό.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, οι Ιντιάνα Πέισερς πήραν σπουδαίο «διπλό» στο Ντάλας (137-120) και οι Μάβερικς έχασαν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, παρά το νέο triple double του Λούκα Ντόντσιτς: 39 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ. Τα κατάφεραν όμως, γιατί είχαν πολλές επιλογές και εννέα παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων! Κανείς δεν έβαλε πάνω από τους 20 του Μάιλς Τέρνερ, αλλά ήταν μία συλλογική προσπάθεια.

Ο Ντουράντ οδήγησε τους Σανς σε μία σπουδαία νίκη στο Ντένβερ (vids)
NBA

08:52 - 06.03.2024

Ο Ντουράντ οδήγησε τους Σανς σε μία σπουδαία νίκη στο Ντένβερ (vids)

Στην έδρα των πρωταθλητών Νάγκετς και παρά την απουσία του Ντέβιν Μπούκερ, οι Φοίνιξ Σανς κατάφεραν να νικήσουν στο έξτρα πεντάλεπτο: 117-107. Ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 35 πόντους και για πρώτη φορά ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε περισσότερα λάθη απ' ότι ασίστ!

Τέλος, οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν 118-110 τους Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς διέλυσαν με 41 πόντους διαφορά τους Ράπτορς στο Τορόντο!