Ανακοίνωσε τον Μονέκε η Μονακό
i

Twitter / Monaco

Ανακοίνωσε τον Μονέκε η Μονακό

Sportal newsroom 16:39 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 16.01.2023

Σημαντική ενίσχυση για τη Μονακό η οποία προχώρησε στην απόκτηση του Τσίμα Μονέκε που έμεινε ελεύθερος από τους Κινγκς.

Η Μονακό συνεχίζει να ταράζει τα νερά στην Euroleague και είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει. Η Γαλλική ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Euroleague, μαζί με τον Ολυμπιακό, την Μπαρτσελόνα και τη Φενέρ, απέκτησε τον Νιγηριανό Τσίμα Μονέκε, βάζοντας ένα ακόμα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της. 

Πάρτι του Ερυθρού Αστέρα με τη Μονακό
EUROLEAGUE

21:59 - 12.01.2023

Πάρτι του Ερυθρού Αστέρα με τη Μονακό

Ο Ερυθρός Αστέρας συνέτριψε στην κατάμεστη «Χάλα Πιονίρ» τη Μονακό με 92-68 πατώντας γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και την έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague.

Ο Μονέκε ήταν ο παίκτης που το καλοκαίρι μετακόμισε στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς, στη θέση του Σάσα Βεζένκοφ, όμως το ταξίδι του δεν αποδείχθηκε ιδανικό, αφού στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ο Μονέκε μόλις δύο φορές. 

Προηγούμενός του σταθμός ήταν η ιταλική Μανρέσα, στην οποία αναδείχθηκε MVP του Basketball Champions League τη σεζόν 2021 - 2022. 

«Επέλεξα τη Μονακό γιατί ο προπονητής, ο γενικός διευθυντής και ο πρόεδρος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα άμεσα. Ένιωσα επιθυμητός από τον σύλλογο και πίστευαν ότι θα μπορούσα πραγματικά να συνεισφέρω σε αυτήν την ομάδα», είπε ο ίδιος μετά την ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι «με συναρπάζει η ιδέα να ζήσω στο Μονακό. Επιθυμώ μια ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή». 

Πέρυσι στο CBL ο Μανέκε γέμισε τη στατιστική του με 13,9 πόντους-6,3 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.