Ανακοίνωσε τον Αϊζάια Τέιλορ η Ζαλγκίρις Κάουνας
i

Euroleague

Ανακοίνωσε τον Αϊζάια Τέιλορ η Ζαλγκίρις Κάουνας

Sportal newsroom 19:44 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 06.01.2023

Ο Αμερικάνος γκαρντ που αποδεσμεύτηκε από την Εφές δεν άργησε να βρει ομάδα, αφού ο τραυματισμός του Κίναν Έβανς τον έστειλε στο Κάουνας.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας θέλησε να αντικαταστήσει άμεσα το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του Έβανς, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Αμερικάνος μπαίνει στα πιτς σε μια χρονική στιγμή που ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Κάουνας, η οποία είναι ανάμεσα στους ανταγωνιστές της Euroleague που αυτή την χρονική στιγμή διεκδικούν μια θέση στα play offs. 

Η Ζαλγκίρις έδειξε τα αντανακλαστικά της και εξετάζει παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό στα γκαρντ με τους Λιθουανούς να σκέφτονται την περίπτωση του Αμερικάνου Τρεντ Φρέιζιερ. Ένας ακόμα διαθέσιμος παίκτης ήταν και ο Αϊζάια Τέιλορ, που αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από την Εφές. Ο Αμερικάνος είχε πάει στους Τούρκους προκειμένου να αποτελέσει μαι έξτρα λύση, αφού ο Σέιν Λάρκιν ξεκίνησε την χρονιά τραυματίας. Τώρα που επέστρεψε ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ευρώπης, ο Τέιλορ δεν είχε ρόλο κι έτσι το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε. 

Αυτό λίγο του στοίχισε, αφού οι ομάδες της Euroleague κάνουν προσθήκες και οι παίκτες έχουν ευκαιρία να βρουν συμβόλαια. Στην περίπτωσή του ήταν τέτοια η συγκυρία του τραυματισμού του Έβανς, που δεν ήταν δύσκολο να γίνει ο «γάμος». Οι Λιθουανοί χρειάζονταν κάποιον παίκτη που να μπει άμεσα στο κλίμα της λίγκας και ο πρώην γκαρντ της Εφές φαντάζει μια ιδανική περίπτωση. Στους back to back πρωταθλητές Ευρώπης ο Τέιλορ σε 11 παιχνίδια της Euroleague μέτρησε 2.6 πόντους μέσο όρο. Πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ζαλγκίρις. 

Την προηγούμενη σεζόν ο γκαρντ ύψους 1.91 αγωνίστηκε στη Μούρθια και είχε στην ισπανική λίγκα 15,2 πόντους και σούταρε από το τρίποντο με 43,2%, ενώ μοίραζε 3,4 ασίστ ανά παιχνίδι. Φημολογείται ότι είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Ζαλγκίρις και δεν αποκλείεται σύντομα να πέσουν υπογραφές!