Η Εφές  «κατάπιε» τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε θέση στα play ins της Euroleague
i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Εφές «κατάπιε» τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε θέση στα play ins της Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 22:23 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:49 - 12.04.2024

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Εφές την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, αφού επικράτησε με το επιβλητικό 100-55 και κλείδωσε την 9η θέση και τα Play ins.

Την πρόκριση στα play ins της Euroleague πήρε η Εφές που επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 100-55. Οι Τούρκοι έτσι κλείδωσαν την 9η θέση. Πλέον, οι παίκτες του Μιγιάτοβιτς περιμένουν να μάθουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους, η ομάδα δηλαδή που θα καταλάβει τη 10η θέση της κατάταξης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Εφές ήταν η ομάδα που είχε κίνητρο και το έδειξε από νωρίς. Οι Τούρκοι με νίκη κλείδωναν την 9η θέση κι εξασφάλιζαν τη συμμετοχή τους στα play ins της Euroleague, ενώ οι Σέρβοι ήταν αδιάφοροι και αγωνίζονταν για την τιμή των όπλων.

Η 1η περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να ξεκινάνε δυνατά στην άμυνα και να περιορίζει η μια τα επιθετικά ατού της άλλης. Εφές και Ερυθρός Αστέρας είχαν χαμηλό σκορ και έτσι στο 10' ο πίνακας έγραφε 15-11.

Ο Ελάιτζα Μπράιαντ ανέλαβε δράση και οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους. Ο βραχύσωμος γκαρντ ολοκλήρωσε το ημίχρονο έχοντας σημειώσει 17 πόντους και ήταν ο βασικός λόγος που η Εφές ανέβασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Οι παίκτες του Μιγιάτοβιτς στο ημίχρονο προηγούνταν με 45-31 και καθιστούσαν σαφές στους Σέρβους ότι δεν θα άφηναν τη νίκη α ξεφύγει εύκολα από τα χέρια τους.

Τα πράγματα πήραν ακόμα πιο άγρια τροπή στο 2ο ημίχρονο. Η 3η περίοδος ήταν αποκλειστικά ζήτημα των γηπεδούχων, αφού η Εφές πάτησε το γκάζι και ανέβασε τη διαφορά σε επίπεδα που δεν άφηναν πολλά περιθώρια νίκης στους Σέρβους. Στο 30' το σκορ ήταν 76-44 και η... σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, αφού η εικόνα της ομάδας του Βελιγραδίου δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για την ανατροπή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το μόνο που απέμενε για να λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το ματς, ήταν το τελικό σκορ. Η Εφές τελικά επικράτησε με 100-55 και πήρε μια εμφατική νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

MVP

Ο Ελάιτζα Μπράιαντ μπήκε νωρίτερα από όλη την Εφές στο... κλίμα και ήταν ο άνθρωπος που έδωσε ρυθμό στην επίθεση της Εφές. Σημείωσε 26 πόντους και ήταν το πρώτο... βιολί των Τούρκων!

Το κλειδί του αγώνα

Η αδιαφορία του Ερυθρού Αστέρα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι Σέρβοι δεν είχαν κίνητρο και όπως αποδείχθηκε και διάθεση για μπάσκετ.

Οι διαιτητές

Χουάν Κάρλος Γκαρθία, Πιοτρ Παστούσιακ και Χιουζ Τεπενιέ

Δεκάλεπτα: 15-11, 45-31, 76-44, 100-55

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ