Η πρόκριση της Παρτίζαν εξαρτάται από τον Ερυθρό Αστέρα: «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας», είπε ο Ομπράντοβιτς

Η πρόκριση της Παρτίζαν εξαρτάται από τον Ερυθρό Αστέρα: «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας», είπε ο Ομπράντοβιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:25 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 09.04.2024

H Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την τελευταία αγωνιστική της Euroleague αντιμετωπίζει την Βαλένθια, αλλά δεν της φθάνει η νίκη. Χρειάζεται να επικρατήσει και ο Ερυθρός Αστέρας στην Τουρκία επί της Αναντολού Εφές και για προκριθεί στα Play In.

Όταν η Παρτίζαν έχασε από τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι (την 32η αγωνιστική) οι ελπίδες των Σέρβων για πρόκριση στα Play In της Euroleague μειώθηκαν δραστικά. Δεν εξαφανίστηκαν πάντως και τώρα, που προετοιμάζονται για την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου και το ματς με την Βαλένθια (12/4, 21:30), βρίσκονται μπροστά σε μία θέση που πιθανότατα... απεύχονταν: Να αποκλειστούν εξαιτίας του Ερυθρού Αστέρα.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να γίνει η ανατροπή και να πλασαριστεί στη δεκάδα της τελικής κατάταξης, πέραν από την απαραίτητη προϋπόθεση της δικής τους νίκης κόντρα στους Ισπανούς, χρειάζονται ένα... δώρο από τον «αιώνιο εχθρό» τους.

Διότι θα προκριθούν μόνο αν η δική τους επιτυχία συνδυαστεί με νίκη του Ερυθρού Αστέρα και μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη επί της Αναντολού Εφές!

Μιχαϊλοβιτς: «Δεν βλέπω  το λόγο γιατί να ευχαριστήσω τον Ερυθρό Αστέρα για ένα αποτέλεσμα»!
EUROLEAGUE

18:22 - 08.04.2024

Μιχαϊλοβιτς: «Δεν βλέπω το λόγο γιατί να ευχαριστήσω τον Ερυθρό Αστέρα για ένα αποτέλεσμα»!

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν Οστόγια Μιχαΐλοβιτς αναφέρθηκε στην προοπτική νίκης του Ερυθρού Αστέρα επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, για να προλάβει τα play-in της Euroleague κερδίζοντας την Βαλένθια

Ο Ομπράντοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει την συγκεκριμένη συνθήκη, αλλά στην πραγματικότητα δεν το έκανε. «Δεν υπάρχει τίποτα να σχολιάσω. Θα προετοιμαστούμε για το ματς με τη Βαλένθια, πρώτα από όλα με σεβασμό στους οπαδούς μας, που σίγουρα θα έρθουν στο γήπεδο και θα το γεμίσουν», είπε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε πως θέλει «να σεβαστούμε και τους εαυτούς μας, τον αντίπαλο και να παίξουμε με τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε».

Κι επειδή στο παρκέ... όλα γίνονται η Παρτίζαν συνεχίζει να ελπίζει, αν και η διοίκηση και οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα αν μπορούσαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους τότε (προφανώς ή μάλλον) δεν θα διεκδικούσαν τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό «πηγάζει» από τις ατμόσφαιρα και τις σχέσεις που έχουν σε επίπεδο οπαδικό, αλλά και διοικητικό, οι δύο σύλλογοι του Βελιγραδίου.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, έχει «αναζωπυρωθεί» η κόντρα τους και ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, τα έβαλε με τον general manager της Παρτίζαν, Ζόραν Σάβιτς. «Οι Σέρβοι διαιτητές τρέχουν μακριά του, γιατί τους απειλεί συνεχώς», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό K1, αναφερόμενος κυρίως στους ρέφερι που εργάστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου και κατέληξε πως «παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά του, οι διαιτητές θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους».