Πέρασε από την Πόλη με καταιγιστικό τέταρτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια

Πέρασε από την Πόλη με καταιγιστικό τέταρτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια

Χρήστος Τσάλτας 21:13 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 22.12.2023

Νικών συνέχεια για την Μπασκόνια στην Euroleague, που χάρη σε ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και στην ηγετική παρουσία του Μάρκους Χάουαρντ κατάφερε να πάρει σημαντικό «διπλό» απέναντι στην Αναντολού Εφές (87-80).

Η Μπασκόνια έχει βρει ρυθμό και δεν σταματάει. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντιμετώπισε την Αναντολού Εφές, στην Πόλη και έπειτα από ένα κλειστό -για τρία δεκάλεπτα- παιχνίδι, έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση στην τέταρτη περίοδο και έφτασε στη νίκη. Μια νίκη που την ανέβασε στο 9-7, με το πέρας 16 αγωνιστικών, την ώρα που η ομάδα του Ερντέμ Τσαν υποχώρησε στο 7-9.

Ο Μάρκους Χάουαρντ με 28 πόντους έδωσε τον τόνο στην ομάδα του, έχοντας βοήθειες από τους Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (14π, 9ρ, 10ασ) και Βάνια Μαρίνκοβιτς (14π). Πολύ σημαντική και η παρουσία του Τσίμα Μονέκε με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από πλευράς Εφές, οι 23 πόντοι του Σέιν Λάρκιν, που πρόσθεσε 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά και οι 14 του Νταν Οτούρου δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου της κατάστασης.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στα 14'42'' που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, με την Μπασκόνια να βρίσκει λύσεις από τον Σεντεκέρσκις, την ώρα που η Εφές είχε λύσεις με Ζίζιτς και Μπράιαντ. Αυτό οδήγησε τις δύο ομάδες ισόπαλες στους πάγκους με 17-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Τόμπσον ανέλαβε δράση για την Εφές, όμως ο Χάουαρντ, με την βοήθεια του Μίλερ-ΜακΙντάιρ απαντούσαν και το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι για το 36-36.

Η Εφές βρήκε σκορ, με τον Ντάουμ και τον Οτούρου στο δεύτερο μέρος. Ο Λάρκιν ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και αυτό βοήθησε την ομάδα του Ερντέμ Τσαν να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα για το 60-57. Στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Μπασκόνια είδε τον Μάρκους Χάουαρντ να αναλαμβάνει δράση και το προβάδισμα όχι μόνο άλλαξε χέρια, αλλά οι Βάσκοι έχτισαν διαφορά (70-80, 36'). Η Εφές δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο στο σκορ, με την Μπασκόνια να φτάνει στη νίκη στο φινάλε και να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην κατάταξη της Euroleague.

MVP

Ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 28 πόντους και 10/14 σουτ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του σε ακόμα μια αναμέτρηση. Η δική του παρουσία έδωσε ώθηση στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ώστε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στη σεζόν.

Το κλειδί του αγώνα

Η τέταρτη περίοδος της Μπασκόνια, που κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση με καταιγιστική εικόνα, φτάνοντας σε μια σπουδαια εκτός έδρας νίκη στην Πόλη.

Διαιτητές:

Ίλια Μπελόσεβιτς, Ράιν Πιράντι, Τόμας Μπίσουελ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-36, 60-57, 80-87.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Αναντολού Εφές υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε, στον τουρκικό «εμφύλιο» της Euroleague, για την 17η αγωνιστική, την ώρα που η Μπασκόνια θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο Mediolanum Forum.

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός