Ψάχνει απάντηση η Μονακό στο «φρούριο» του Μόναχου - Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής και η κατάταξη της EuroLeague
i

@ EuroLeague Basketball

Ψάχνει απάντηση η Μονακό στο «φρούριο» του Μόναχου - Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής και η κατάταξη της EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 09:07 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 22.12.2023

Εκτός από τα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες τέσσερις αναμετρήσει στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της EuroLeague. Δράση σε Κωνσταντινούπολη, Κάουνας, Μόναχο και Βερολίνο.

Η δεύτερη μέρα της 16ης αγωνιστικής είναι η Παρασκευή (22 Δεκεμβρίου) και εντός των χρονικών ορίων της υπάρχει ο κύριος όγκος της αγωνιστικής δράσης. Πέραν του αγώνα του Ολυμπιακού στο Λυών με αντίπαλο την Βιλερμπάν, αλλά και την... πρόκληση του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο έπειτα από τη νίκη στο Μονακό, το πρόγραμμα εμπεριέχει άλλες τέσσερις αναμετρήσεις.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Εφές Αναντολού που προέρχεται από ήττα στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, επιστρέφει στη βάση της και συναντάει την Μπασκόνια του Νίκου Ρογκαβόπουλου. 

Για τους Τούρκους οι σημαντικές απουσίες συνεχίζουν να τους επιβαρύνουν (Κλάιμπερν, Μπομπουά, Ζίζιτς, Ουίλις), αλλά έχει αναβαθμιστεί και εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη της ο Νταν Ουτούρου, ο οποίος αποκτήθηκε προσφάτως για να καλύψει τα κενά και τα καταφέρνει εντυπωσιακά. 

Πάντως, κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης είναι -δίχως αμφιβολία- ο Ντάριους Τόμπσον, ο οποίος πέρσι έκανε μία πολύ καλή σεζόν με την Μπασκόνια και το καλοκαίρι που μας πέρασε βρήκε ένα τεράστιο συμβόλαιο στην Εφές,. Τώρα θα φιλοξενήσει στο Sinan Erdem Dome την τέως ομάδα του και κάποιους από τους μέχρι πρόσφατα συμπαίκτες του.

Οι Ισπανοί επίσης προέρχονται από ήττα στο πρώτο ματς της... διαβολοβδομάδας, αφού δεν τα κατάφεραν στο Βελιγράδι απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

H Zαλγκίρις δεν κατάφερε να σταματήσει το άσχημο σερί της στον αγώνα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Αν και είχε διψήφιο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο τελικά γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της. Και τώρα θα προσπαθήσει να αποφύγει την πέμπτη, τη μέρα που η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες έπειτα από την ήττα της στο Βερολίνο από την Άλμπα

Οι Καταλανοί έκαναν το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι στη Γερμανία, είχε συνολικά 6/24 τρίποντα και τώρα στο Κάουνας θέλουν να δείξουν ότι απλώς ήταν η... κακιά στιγμή και πως είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την πορεία τους στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης. 

Η Άλμπα Βερολίνου περνάει τις πιο χαρούμενες και αισιόδοξες μέρες στην φετινή διοργάνωση, καθώς προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Βέβαια ήταν μόλις η τρίτη της σε 15 παιχνίδια και τώρα στο 16ο υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε

Οι Τούρκοι έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο τους. Από τη μέρα που ο Λιθουανός αντικετέστησε τον Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία η ομάδα της Κωνσταντινούπολης χει αλλάξει τη φυσιογνωμία της ομάδας και τα αποτελέσματα την δικαιώνουν. Όπως δικαιώνουν και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν είχε χάσει τον ρόλο του, αλλά τώρα τον ξαναβρήκε και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο παιχνίδι (στη νίκη επί της Ζαλγκίρις) είχε 19 πόντους με 6/8 σουτ. 

Την τελευταία φορά που έχασε στο Μόναχο η Μπάγερν ήταν στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Από τότε μέχρι σήμερα μετράει τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας νίκες και η ομάδα που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Πάμπλο Λάσο, θέλει την πέμπτη. 

Μόνο που το έργο της δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς φιλοξενεί την Μονακό. Η ομάδα από το Πριγκιπάτο έχει να διαχειριστεί τα συναισθήματα από την εντός έδρας ήττα της κόντρα στο Παναθηναϊκό, με... εκείνο το τρομερό τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στην εκπνοή.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (22/12)

19.15 / Αναντολού Εφές – Μπασκόνια, NovaSports 3 
20.00 / Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπαρτσελόνα, NovaSports 5 
20.45 /Βιλερμπάν – Ολυμπιακός, NovaSports 4 
21.15 / Άλμπα Βερολίνου – Φενερμπαχτσέ, NovaSports Start 
21.30 / Μπάγερν Μονάχου – Μονακό, NovaSports 6 
21.45 / Μιλάνο – Παναθηναϊκός, NovaSports Prime

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (21/12)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας: 92-98
Βαλένθια - Βίρτους Μπολόνια: 79-71
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν: 91-75

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!