Η «βόμβα» του Γκριγκόνις έφερε την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Μονακό

Η «βόμβα» του Γκριγκόνις έφερε την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Μονακό

Χρήστος Τσάλτας 15:32 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 21.12.2023

Ο Μάριους Γκριγκόνις «υπέγραψε» τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μονακό, στο Μόντε Κάρλο, η οποία ήταν και η πρώτη στην ιστορία της Euroleague κόντρα στους Μονεγάσκους, μετά από 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η Μονακό βρίσκεται στην Euroleague την τελευταία τριετία και τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε καταφέρει να χτίσει την δική της παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR. Διότι μετρούσε 4 παιχνίδια με το τριφύλλι στο διάστημα αυτό, που το κοντέρ είχε γράψει 4 νίκες και καμία ήττα.

Την σεζόν 2021-22, η οποία ήταν η πρώτη της ομάδας του Μόντε Κάρλο στην Euroleague, το «τριφύλλι» γνώρισε δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αρχικά με 83-91 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και εν συνεχεία με 75-63 στο Μόντε Κάρλο, στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Την σεζόν 2022-23 οι «πράσινοι» γνώρισαν δύο ήττες εκ νέου από τους Μονεγάσκους. Αρχικά με 80-83 στο κλειστό τοu ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης και με 84-70 στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής.

Οι παραδόσεις και τα σερί όμως είναι για να «σπάνε» και το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου συνέβη αυτό ακριβώς. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Gaston Medecin του Μόντε Κάρλο με 91-90, χάρη σε τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στην εκπνοή. Ένα τρίποντο που έφερε την πρώτη «πράσινη» νίκη απέναντι στους Μονεγάσκους στην διοργάνωση.

Μια νίκη που ήρθε με τρόπο... γλυκό και άκρως Παναθηναϊκό σε μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές έδρες της φετινής Euroleague.