Μακάμπι για μεγάλα πράγματα, έριξε στο καναβάτσο την Μπασκόνια

Μακάμπι για μεγάλα πράγματα, έριξε στο καναβάτσο την Μπασκόνια

Χρήστος Τσάλτας 23:08 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 20.12.2023

Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και πολυφωνία στην επίθεση η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Μπασκόνια (89-81) και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία της Euroleague.

Την σταδιακά ανοδική πορεία της στην τρέχουσα Euroleague επιβεβαίωσε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έριξε στο καναβάτσο και την Μπασκόνια, δείχνοντας τη δυναμική της. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας παρά το γεγονός ότι δεν είχε σε καλή βραδιά τους δύο ηγέτες της, Λορέντζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντουιν, κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να ανέβει ακόμα περισσότερο. Διότι με τη νίκη αυτή έφτασε στο 9-6, την ώρα που η Μπασκόνια υποχώρησε στο 8-7.

Ο Τζέιμς Ουέμπ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του, με τον Τζος Νίμπο να κερδίζει τις μάχες κάτω από τα καλάθια με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Σημαντική και η παρουσία του Ρομέιν Σόρκιν με 14 πόντους, ενώ 12 πόντους και 5 ριμπαουντ πρόσθεσε ο Μπόνζι Κόλσον. Για την Μπασκόνια, οι 19 πόντοι του Μάρκους Χάουαρντ αλλά και οι 16 του Βάνια Μαρίνκοβιτς δεν αρκούσαν. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έμεινε στο παρκέ για 5'46'' μετρώντας 4 πόντους (1/1 τρίποντο, 1/2 βολές) και 1 λάθος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. Ο Μπόλντουιν έδωσε σκορ στην Μακάμπι στα πρώτα λεπτά, την ώρα που ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ ήταν ορεξάτος και έτσι οι δύο ομάδες έκλεισαν την πρώτη περίοδο ισόπαλες με σκορ 22-22. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς είχαν καλό ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι, χάρη στην αποτελεσματικότητα του Χάουαρντ από την περιφέρεια. Ο Αμερικανός άσος έδωσε λύσεις στην ομάδα του και η Μπασκόνια έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα για το 47-49.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Νίμπο κέρδισε τις μάχες κάτω από τα καλάθια, ο Ουέμπ έγινε παράγοντας στην επίθεση της ομάδας του και η Μακάμπι, με την άμυνά της έκανε τη διαφορά, παρά τον οίστρο του Βάνια Μαρίνκοβιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και έκλεισαν το δεκάλεπτο με προβάδισμα για το 68-67. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ όμως η Μακάμπι βρήκε ήρωα στο πρόσωπο του Σόρκιν, που στα τελευταία λεπτά πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δικές του προσπάθειες οδήγησε εκ του ασφαλούς την Μακάμπι επιθετικά, «κλειδώνοντας» την ενατη νίκη της ομάδας του στην Euroleague.

MVP

Σε μια βραδιά που δεν λειτούργησαν τα πράγματα καλά για τους ηγέτες της Μακάμπι, Ουέιντ Μπόλντουιν και Λορένζο Μπράουν, ο Τζος Νίμπο πήρε την κατάσταση στα χέρια του. 17 πόντοι και 11 ριμπάουντ από τον Αμερικανό σέντερ που κυριάρχησε κοντά στο καλάθι.

Το κλειδί του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, όμως η Μακάμπι κατάφερε να πατήσει γκάζι στα τελευταία λεπτά. Το ξέσπασμα των γηπεδούχων έκρινε το παιχνίδι, οδηγώντας τους πρωταθλητές Ισραήλ στη νίκη.

Διαιτητές

Ματέι Μπολτάουζερ, Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς, Βασιλική Τσαρούχα.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 47-49, 68-67, 89-81.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

Η επόμενη αγωνιστική:

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (21/12), για την 16η αγωνιστική της Euroleague, την ώρα που η Μπασκόνια θα ταξιδέψει στην Πόλη, για να τεθεί αντιμέτωπη με την Αναντολού Εφές (22/12).

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης