O Νίκο Μάνιον φεύγει από την Μπασκόνια και ο Ποτζέκο τον θέλει στην Βιλερμπάν

Νίκο Μάνιον

i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Νίκο Μάνιον φεύγει από την Μπασκόνια και ο Ποτζέκο τον θέλει στην Βιλερμπάν

Γιώργος Γαβριλάκης 10:06 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 17.12.2023

Στη Μπασκόνια δεν έχει μέλλον, η Βαρέζε και η Ντερτόνα τον διεκδικούν, αλλά ο κόουτς Τζιανμάρκο Ποτζέκο κρατάει μία θέση στη Βιλερμπάν για τον Νίκο Μάνιον. Με το που αποδεσμευτεί από τους Βάσκους, τότε η ομάδα του Λυών θα κινηθεί για την απόκτησή του.

Στην Μπασκόνια, ο Νίκο Μάνιον μετράει μέρες αντίστροφα μέχρι να εγκαταλείψει την ομάδα και την Ισπανία γενικότερα. Δεν είχε κάποιο σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι των Βάσκων, ούτε στο ξεκίνημα της σεζόν με τον Χοάν Πεναρόγια προπονητή και δεν αναβαθμίστηκε μηδέ όταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέλαβε τα ηνία. Στην πραγματικότητα ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ... εξαφανίστηκε από το rotation ή έστω υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό. 

Τώρα, οι δύο πλευρές ψάχνουν τον τρόπο για να ολοκληρώσουν πρόωρα τη συνεργασία τους και ο 22χρονος πρώην NBAer (2020-21, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς) σκέφτεται δύο ενδεχόμενα για το μέλλον του. Είτε να γυρίσει στην Ιταλία, είτε να πάει στη Γαλλία και να συναντήσει έναν Ιταλό προπονητή. 

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο έχει αναλάβει την διαχείριση της Βιλερμπάν και γνωρίζει τον Μάνιον πολύ καλά. Κυρίως από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, όχι στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου δεν έλαβε μέρος, αλλά σε προηγούμενες διοργανώσεις και στις προετοιμασίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

Η Βαρέζε και η Ντερτόνα, δύο ιταλικοί σύλλογοι που μετέχουν στο Basketball Champions League -πέραν από το εγχώριο πρωτάθλημα- έχουν ήδη ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, αλλά ο Ποτζέκο θέλει να τον διατηρήσει στο επίπεδο της EuroLeague. Σκοπεύει να του ανανεώσει τον ρόλο και να τον τοποθετήσει στο πλευρό του Νάντο Ντε Κολό για να δώσει λύσεις στην περιφέρεια. Άλλωστε, από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε ο Αμερικανός γκαρντ, Φρανκ Τζάκσον, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας, δεν έχει υπάρξει αντικαταστάτης του. Και ο Νίκο Μάνιον τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μία μεταγραφής που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει άμεσα και να ενισχύσει τη Βιλερμπάν στον δεύτερο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Μέχρι στιγμής ως παίκτης της Μπασκόνια, ο τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και Νο 48 στο Draft του 2020, έχει 6,0 πόντους, 2,2 ασίστ και 1,2 ριμπάουντ, ενώ πέρσι με την Βίρτους Μπολόνια δεν ήταν δα και πιο αποτελεσματικός: 5,9 πόντοι, 2,6 ασίστ και 1,4 ριμπάουντ σε 19 παιχνίδια. 

Η Euroleague αποκλείει διά παντός τον φίλαθλο που επιτέθηκε ρατσιστικά στον διαιτητή
EUROLEAGUE

21:55 - 16.12.2023

Η Euroleague αποκλείει διά παντός τον φίλαθλο που επιτέθηκε ρατσιστικά στον διαιτητή

Με ανακοίνωσή της η Euroleague γνωστοποίησε πως αποκλείει δια παντός τον φίλαθλο που επιτέθηκε ρατσιστικά στον διαιτητή Μπισάνγκ, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βαλένθια, δείχνοντας εμπράκτως μηδενική ανοχή σε θέματα τέτοιας φύσεως.

Πάντως, πρόκειται για έναν νεαρό παίκτη με μεγάλη προοπτική, ο οποίος το καλοκαίρι του 2022, πριν παίξει με την ομάδα της Μπολόνια, είχε αντιμετωπίσει μία σοβαρή λοίμωξη στο πεπτικό του σύστημα που τον οδήγησε σε σοκαριστική απώλεια βάρους και τώρα που είναι υγιείς προσπαθεί να επανέλθει στο επίπεδο που θα μπορούσε να έχει βρεθεί εξ αρχής. Ο Ποτζέκο θέλει να τον βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια...