O πρόεδρος της Μπεσίκτας αποκαλύπτει: «Θέλουμε τη μία wild card της EuroLeague»

O πρόεδρος της Μπεσίκτας αποκαλύπτει: «Θέλουμε τη μία wild card της EuroLeague»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:46 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 16.12.2023

Ο επικεφαλής της διοίκησης της Μπεσίκτας, Χασάν Αράτ, με δηλώσεις του ενημέρωσε για τις προθέσεις του τούρκικου συλλόγου που φέτος αγωνίζεται στο EuroCup, αλλά φιλοδοξεί άμεσα να συζητήσει με την EuroLeague την ένταξή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

To πρώτο της βήμα της Μπεσίκτας προς τον επιθυμητό προορισμό, το έκανε επιλέγοντας να εγκαταλείψει τη διοργάνωση της FIBA, το Basketball Champions League, στο οποίο συμμετείχε μέχρι πέρσι, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα της EuroLeague Basketball και συγκεκριμένα στο EuroCup

Αυτό βέβαια, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του τούρκικου συλλόγου, Χασάν Αράτ, είναι απλώς η αρχή καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος με δηλώσεις του «από τον Ιανουάριο του 2024 θα ξεκινήσουμε συζητήσεις με την EuroLeague για να πάρουμε μία wildcard και στο άμεσο μέλλον να έχουμε ρόλο και θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση». 

Μάλιστα, πρόσθεσε πως μέχρι να γίνει αυτό «ευελπιστώ να έχει πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της Μπεσίκτας με την Μπαχτσεσεχίρ. Αυτό είναι ένα μεγάλο project που έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο». 

Πάντως, όσον αφορά στις wild cards, φέτος αυτές ανήκουν στην Παρτίζαν, τον Ερυθρό Αστέρα και την Βίρτους Μπολόνια. Επιπλέον, η Βαλένθια αντικατέστησε στη διοργάνωση την Γκραν Κανάρια, που αν και είχε δικαίωμα να συμμετέχει (ως πρωταθλήτρια του EuroCup) αρνήθηκε για οικονομικούς λόγους και συνέχισε το έργο της μακριά από το κορυφαίο επίπεδο. 

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Κώστας Σλούκας έγινε και πάλι MVP της αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της σεζόν (vids)
EUROLEAGUE

14:04 - 16.12.2023

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Κώστας Σλούκας έγινε και πάλι MVP της αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της σεζόν (vids)

Ο Κώστας Σλούκας οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Βιλερμπάν και με το εκπληκτικό του double double αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Κάτι που είχε να βιώσει στην regular season από τον Δεκέμβρη του 2019!

Αν η Μπεσίκτας θέλει να μεταφερθεί χωρίς προβληματισμούς και γκρίνιες (από άλλες ομάδες) στην EuroLeague, τότε θα πρέπει να κατακτήσει το EuroCup και μέχρι στιγμής έχει έξι νίκες σε 11 αγώνες. Διότι, αν δεν τα καταφέρει τότε θα πρέπει να «κλέψει» μία wild card από τους Σέρβους και τους Ιταλούς, πράγμα που φαντάζει δύσκολο. Εκτός κι αν όποιος κατακτήσει το EuroCup δεν μπορέσει να ανταποκριθεί (όπως συνέβη με την Γκραν Κανάρια) και η διοργάνωση επιλέξει τη Μπεσίκτας αντί της Βαλένθια, για παράδειγμα. 

Ολυμπιακός - Βαλένθια 56-63: No Peters, no party & 4/4 οι Ισπανοί στο ΣΕΦ - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!