Η Euroleague αποκλείει διά παντός τον φίλαθλο που επιτέθηκε ρατσιστικά στον διαιτητή

Ολυμπιακός - Βαλένθια

i

©Intime

Η Euroleague αποκλείει διά παντός τον φίλαθλο που επιτέθηκε ρατσιστικά στον διαιτητή

Sportal newsroom 21:55 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 16.12.2023

Με ανακοίνωσή της η Euroleague γνωστοποίησε πως αποκλείει δια παντός τον φίλαθλο που επιτέθηκε ρατσιστικά στον διαιτητή Μπισάνγκ, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βαλένθια, δείχνοντας εμπράκτως μηδενική ανοχή σε θέματα τέτοιας φύσεως.

Η Euroleague δείχνει στην πράξη πως δεν ανέχεται ρατσιστικές συμπεριφορές και μετά την άμεση αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που ακύρωσε το διαρκείας του φιλάθλου που επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μπισάνγκ, προχώρησε και αυτή σε ανάλογη κίνηση.

Για την ακρίβεια, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τον ισόβιο αποκλεισμό από τους αγώνες της, του φιλάθλου ο οποίος επιτέθηκε ρατσιστικά στον έναν εκ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης, τονίζοντας πως τόσο η διοργάνωση όσο και οι ομάδες αυτής δουλεύουν ώστε να μην υπάρχουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

H ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

Η Euroleague Basketball επέβαλε ισόβια απαγόρευση πρόσβασης σε φίλαθλο για κάθε παιχνίδι της Euroleague Basketball λόγω των ρατσιστικών σχολίων που απευθύνθηκε σε ένα από τα μέλη του πληρώματος διαιτητών στον αγώνα Ολυμπιακός Πειραιώς εναντίον Valencia Basket, στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η γηπεδούχος ομάδα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, είχε ήδη ακυρώσει το εισιτήριο διαρκείας του ατόμου αυτού λίγο μετά το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι θα του απαγορευόταν να παρευρεθεί σε οποιονδήποτε αγώνα του Ολυμπιακού δια παντός.

Η Euroleague Basketball, ο Ολυμπιακός Πειραιώς και όλοι οι ομάδες της διοργάνωσης έχουν δεσμευτεί να γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και να προάγουν το σεβασμό, να χρησιμοποιούν το μπάσκετ για να ενώνουν τους φιλάθλους και να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής στις εκδηλώσεις τους για οποιεσδήποτε ενέργειες αντίκεινται σε αυτές τις αξίες.