Περίπατος για την Μπαρτσελόνα πριν την «διαβολοβδομάδα»

Τόμας Σατοράνσκι

Περίπατος για την Μπαρτσελόνα πριν την «διαβολοβδομάδα»

Sportal newsroom 21:43 - 17.12.2023

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια και έφτασε εμφατικά στη νίκη (82-62), ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Λίγο πριν από την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, που θα την φέρει αντιμέτωπη με Άλμπα Βερολίνου και Ζαλγκίρις, η Μπαρτσελόνα είχε μια... δουλειά στην ACB απέναντι στην Μπασκόνια. Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου επέβαλε το παιχνίδι της στο 100% και χωρίς να κοιτάξει πίσω έφτασε στη νίκη, η οποία την έφερε στην τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 10-5.

Μετά την πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα, με την άμυνά τους να είναι αποτελεσματική. Αυτή έκλεισε κάθε διάδρομο στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, με τους Καταλανούς να συνεχίζουν νικηφόρα στη σεζόν.

Οι Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν οι παίκτες που έδωσαν τον τόνο, επιθετικά, στην ομάδα τους. Αμφότεροι μέτρησαν από 14 πόντους, με τον Ερνανγκόμεθ να προσθέτει 4 ριμπάουντ, ενώ ο Πάρκερ μέτρησε 5. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις που μέτρησε 12 πόντους και 4 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους και 5/12 τρίποντα, με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ να προσθέτει 11 πόντους. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στα 14 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 0/3 σουτ, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-33, 56-44, 82-62.