Έλληνας MVP στην ιστορία της EuroLeague ο Κώστας Σλούκας - Ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη

Κώστας Σλούκας

Έλληνας MVP στην ιστορία της EuroLeague ο Κώστας Σλούκας - Ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη

Ηλίας Λαλιώτης 17:23 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 21.12.2023

Ο Κώστας Σλούκας με μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR έγινε ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας στο Σύστημα Αξιολόγησης Απόδοσης (PIR) στην ιστορία της EuroLeague, σε σύνολο πόντων.

Ο Κώστας Σλούκας αποτέλεσε τη μεταγραφή-«βόμβα» του περασμένου καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ασυμφωνία φιλοσοφίας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα τον «έσπρωξε» στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μην χάνουν την ευκαιρία και να τον ντύνουν άμεσα στα πράσινα.

Μια κίνηση που αποδεικνύεται «χρυσή» για το Τριφύλλι όσο προχωράει η σεζόν, μιας και στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ βρήκε τον ηγέτη που τόσο του έλειπε τα τελευταία χρόνια. Η εμφάνιση κόντρα στη Μονακό μέσα στο Μόντε Κάρλο (με 17 πόντους, 16 βαθμούς αξιολόγησης και το εκπληκτικό +16 της ομάδας του στο σκορ με αυτόν στο παρκέ) ήρθε να το επιβεβαιώσει. Είχαν προηγηθεί κι άλλες καθοριστικές, όπως αυτές με τη Βιλερμπάν και τη Ζαλγκίρις.

Βρίσκοντας αρκετό χρόνο μέσα στο παρκέ, μάλιστα, ο Κώστας Σλούκας συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στην EuroLeague. Με τους 16 βαθμούς που πήρε στο Σύστημα Αξιολόγησης Απόδοσης (PIR) κόντρα στους Μονεγάσκους έφτασε τους 4.195 συνολικά στην καριέρα του και βρέθηκε στο TOP-5 της συγκεκριμένης -σημαντικής- στατιστικής κατηγορίας στη διοργάνωση. Ξεπερνώντας, μάλιστα, τον Βασίλη Σπανούλη (4.183 πόντους), κάτι που σημαίνει πως είναι πλέον ο κορυφαίος Έλληνας.

Ουσιαστικά, μιλάμε για την στατιστική κατηγορία που βγάζει τον MVP κάθε αγώνα, κάθε αγωνιστικής, αλλά και κάθε μήνα στην EuroLeague και παίζει τον σημαντικότερο ρόλο και στην ανάδειξη του MVP της κανονικής περιόδου. 

Ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε είναι και πάλι εδώ!

Ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε είναι και πάλι εδώ!

Η μεγαλειώδης νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στο Πριγκιπάτο επί της Μονακό και όσα ακολούθησαν έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την επιστροφή του έξι φορές Πρωταθλητή της EuroLeague. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω λίστα, μπροστά από τον Σλούκα βρίσκονται οι Χάινς, Τζέιμς, Βέσελι και Ντε Κολό, ενώ σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, στην πρώτη 15άδα πέρα από τον άσο του Παναθηναϊκού και τον Σπανούλη βρίσκουμε τον Καλάθη στη 10η θέση, τον Πρίντεζη στη 12η και τον Διαμαντίδη στη 13η.

Δείτε τη λίστα με τους 15 κορυφαίους σε PIR στην ιστορία της EuroLeague:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Σλούκας λογικά θα ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και σε μια ακόμα σημαντική κατηγορία, αυτή των ασίστ, μιας κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση με 1.583, με τον προπονητή του Περιστερίου να βρίσκεται στην 3η θέση με 24 παραπάνω (1.607). Στη δεύτερη θέση είναι ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 1.791 και στην πρώτη ο Νικ Καλάθης με 1.939