Ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε είναι και πάλι εδώ!

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Κώστας Σλούκας

i

© Vaggelis Stolis

Ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε είναι και πάλι εδώ!

Ηλίας Λαλιώτης 00:23 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 21.12.2023

Η μεγαλειώδης νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στο Πριγκιπάτο επί της Μονακό και όσα ακολούθησαν έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την επιστροφή του έξι φορές Πρωταθλητή της EuroLeague. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που γνώρισε και φοβόταν όλη η Ευρώπη τα προηγούμενα 30 χρόνια! Μια ομάδα που κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ, σε οποιοδήποτε γήπεδο της EuroLeague κι αν ήταν αυτό, ήξερες πως δεν μπορούσες να την ξεγράψεις. Ακόμα κι αν ήταν 15 πόντους πίσω στο σκορ στην τρίτη περίοδο, ακόμα κι αν έβλεπες το ματς να στραβώνει με διψήφια διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ένιωθες πως κάτι μπορεί να γίνει και τα πράγματα να αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Πανικός με Γκριγκόνις στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού - Ούρλιαζε εκστασιασμένος ο Σλούκας (vid)
EUROLEAGUE

23:02 - 20.12.2023

Πανικός με Γκριγκόνις στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού - Ούρλιαζε εκστασιασμένος ο Σλούκας (vid)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και τα στελέχη της ομάδας στα αποδυτήρια αποθέωσαν τον Γκριγκόνις, ενώ ο Κώστας Σλούκας ούρλιαζε για την τρίποντη βόμβα του Λιθουανού.

Αυτή την αίσθηση σου έδωσε και πάλι μετά από χρόνια η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Το έψαχνε καιρό αυτό το μεγάλο διπλό. Έφτασε κοντά στο Βελιγράδι και στην Κωνσταντινούπολη, το δικαιούταν, αλλά οι «παιδικές ασθένειες» μιας τόσο νέας ομάδας τον πρόδωσαν. Ήταν όμως μόνο θέμα χρόνου να συμβεί. Το έβλεπες να έρχεται… Και η αλήθεια είναι πως ήρθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην έδρα μιας ομάδας που έδειχνε να μην του… ταιριάζει, λόγω αθλητικότητας, με το σκορ να έχει ξεφύγει και με ένα μεγάλο τρίποντο-μαχαιριά του παίκτη που πέρυσι έδειχνε τις ικανότητές του στην… ποδηλασία.

Ο Μάριους Γκριγκόνις επιβεβαίωσε πόσο σημαντικός παίκτης είναι σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή και έδωσε το έναυσμα για εικόνες που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Εικόνες από τον σπουδαίο Παναθηναϊκό που ξέραμε και μεγαλουργούσε στην Ευρώπη. Οι αντιδράσεις παικτών, πάγκου, αλλά και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έπαιξε τον δικό του καταλυτικό ρόλο με την παρουσία του στο Μόντε Κάρλο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των παικτών μετά το τέλος του αγώνα, δείχνει πόσο πολύ ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα. Πόσο το πίστευαν και πόσο ανάγκη το είχαν.

Γιατί είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να ξεκλειδώσει για τα καλά την ομάδα που έχει χτίσει ο Εργκίν Αταμάν και να δούμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Και μιας και αναφερόμαστε στο «χτίσιμο» του καλοκαιριού, ο Τούρκος προπονητής δικαιώθηκε πανηγυρικά σε αυτή την αναμέτρηση για τις επιλογές του. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αλλάξει και η ποιότητα στην επίθεση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 35 πόντους στην τέταρτη περίοδο και κέρδισε. Έχοντας παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος όλων, αλλά ακόμα και ο Κέντρικ Ναν, που ήταν εξαφανισμένος για 30 λεπτά, έκανε τη διαφορά στο τέλος.

Ζητούμενο πλέον δεν είναι άλλο από τη διαχείριση αυτής της κατάστασης. Φυσικά και δεν χρειάζεται έπαρση και χαλάρωση. Αν και με τον Αταμάν στο τιμόνι, δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο...