O Χάνγκα περιγράφει τις στιγμές μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα - «Μας πετούσαν κέρματα, μπύρες και αναπτήρες»
i

© EuroLeague Basketball

O Χάνγκα περιγράφει τις στιγμές μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα - «Μας πετούσαν κέρματα, μπύρες και αναπτήρες»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:44 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 08.02.2024

Ο 34χρονος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, Άνταμ Χάνγκα, χρειάστηκε να βρεθεί ο ίδιος στην Ποντγκόριτσα για να καταλάβει τι σημαίνει μία ομάδα της Σερβίας να αγωνίζεται στο Μαυροβούνιο, μπροστά σε ένα έκρυθμο κοινό με άγριες διαθέσεις...

Ο Άνταμ Χάνγκα, γεννημένος στην Ουγγαρία πριν από 34 χρόνια, ακολούθησε μία εξόχως ενδιαφέρουσα πορεία στο επαγγελματικό μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι η χώρα του συνήθως βγάζει πολίστες ή ποδοσφαιριστές. 

Έφθασε να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο, να φορά τη φανέλα την Μπαρτσελόνα (2017-2021) και από εκεί να πηγαίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης -όσο σπάνιο κι αν είναι αυτό- το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα, με την Βασίλισσα κατέκτησε την περασμένη σεζόν την EuroLeague, έπειτα από εκείνον τον τρομερό τελικό στο Κάουνας με θύμα τον Ολυμπιακό

Ο Χάνγκα πίστευε μέχρι προσφάτως, πως τα έχει δει... όλα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Kατάλαβε όμως, ότι δεν έχει δει ούτε καν τα μισά! Έπρεπε να βρεθεί στην Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και να υποστεί μαζί του, μία αναπάντεχη ήττα στην Αδριατική Λίγκα για να δει τη... μεγάλη εικόνα. 

Όταν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση κόντρα στην Μπούντουτσνοστ και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και μάλιστα με 22 πόντους διαφορά (84-62), απέναντι στο σύνολο του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου «μας πετούσαν διάφορα αντικείμενα», όπως σημείωσε ο Χάνγκα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του. 

Πρόλαβε να δει «κέρματα, κουτάκια μπύρας και αναπτήρες να έρχονται κατά πάνω μου», ενώ εξήγησε πως «το τζάμπολ καθυστέρησε 20 λεπτά γιατί οι οπαδοί των αντιπάλων δημιουργούσαν πρόβλημα πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι».

Οι Μαυροβούνιοι, που το 2006 με δημοψήφισμα αποφάσισαν την ανεξαρτησίας του και τον διαχωρισμό τους από την Σερβία, έχουν κατάλοιπα αντιπαράθεσης παραγνωρίζοντας πως όλοι τους είναι Γιουγκοσλάβοι και εστιάζουν συχνά (ακόμα και ως κυβέρνηση) σε διπλωματικά επεισόδια. 

Η Παρτίζαν κόντρα στην Μπάγερν που ψάχνει νίκη και... στραβοπατήματα για να μπει στην «δεκάδα»
EUROLEAGUE

10:02 - 08.02.2024

Η Παρτίζαν κόντρα στην Μπάγερν που ψάχνει νίκη και... στραβοπατήματα για να μπει στην «δεκάδα»

Στο Βελιγράδι, η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο για την 26η αγωνιστική, στην πρώτη μέρα της οποίας πέραν του ματς του Ολυμπιακού με την Βαλένθια, στο πρόγραμμα εμφανίζονται σκληρές αναμετρήσεις σε Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο και Βιτόρια.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, έδειξαν με τον πιο... αποτελεσματικό τρόπο ότι δεν συμπαθούν τους Σέρβους και τον Ερυθρό Αστέρα, που με όσα έγιναν, πριν κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι «παραλίγο να χάσουμε το αεροπλάνο της επιστροφής», πρόσθεσε ο Χάνγκα και κατέληξε πως «ήταν μία πραγματικά δύσκολη μέρα για όλους μας».  

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!